avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit pentru firma radiata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit pentru firma radiata

Buna seara,

In anul 2006 am facut un credit pentru o firma PFA (firma fiind pe numele meu) impreuna cu sotul. In 2009 am divortat, creditul ramanand sa fie platit de fostul meu sot, ulterior am aflat ca el nu a mai platit ratele la banca. Intre timp firma a fost radiata din oficiu. As dori sa stiu daca banca poate acum sa ne execute pe mine si pe el in egala masura, in conditiile in care creditul acesta nu a fost inclus in partajul bunurilor comune?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:00, 26 Ianuarie 2013
Trebuie sa intelegeti ca o P.F.A. (persoana fizica autorizata) nu este o firma - societate comerciala. O P.F.A. are ca titular o singura persoana fizica. Raspunderea acesteia este directa, nu poate fi angajata in sarcina altei persoane decat a titularului ei.
Cu privire la executarea silita depinde foarte mult de conditiile contractuale stabilite in caz de neplata a creditului. Cititi aceste conditii care cu siguranta au fost stipulate de banca in continutul contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)
Executare silita? ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns juridic la urmatoarea problema: In prima casatorie am cumparat un teren prin credit bancar (ipoteca pe ... (vezi toată discuția)
Partajarea datoriilor elian c elian c Am doua intrebari: 1. Daca partajul se face in raport cu aportul fiecarui sot la veniturile aduse in casnicie (ex. 1/3), cum se partajeaza creditele ... (vezi toată discuția)