avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns juridic la urmatoarea problema:

In prima casatorie am cumparat un teren prin credit bancar (ipoteca pe terenul cumparat: eu titular de contract, sotia nr. 1 coplatitor). Dupa divort, prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, mi-a revenit la partaj acest teren impreuna cu ratele aferente pentru o perioada de 25 ani (eu titular).

Dupa o vreme m-am recasatorit, iar cu actuala sotie am platit periodic ratele, insa datorita crizei financiare, plata ratelor a devenit o problema destul de importanta.

In prezent la acest teren platesc o rata modica (nu rata stabilita de banca) pentru ca nu imi permit mai mult (banca deocamdata nu a comenta nimic cu privire la plata acestei rate modice).

Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:

1. daca platesc o rata modica pe luna (nu cea stabilita in graficul de rambursare), ma poate executa silit banca?

2. daca nu mai platesc deloc rata, actuala sotie va fi si ea inclusa in procesul de executare silita? (daca eu nu posed niciun bun mobil si imobil si prin urmare nu au ce excuta pe numele meu, pe sotia actuala o pot executa silit pentru datoria mea?).

Va multumesc pentru timpul acordat problemei mele si astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 13 Octombrie 2013
1) Da- rata se plateste integral, ce ramane restant la o luna la care se adauga penalitati pt intarziere, se acopera cu o parte din ce platiti dvs in luna urmatoare si rata pe luna in curs ramane neplatita, cand se vor acumula cateva luni de neplata, se declara scadent creditul si se trece la executarea dvs silita.
2) Nu- e o datorie proprie a dvs, nu raspunde sotia cu bunurile ei pt aceasta datorie. Daca avti bunuri in comun, se poate cere partajul de catre creditor pt a executa silit partea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita , mobile si imobile yceblue yceblue Buna seara. In anul 2008 am contractat impreuna cu fosta sotie un credit de aprox 20.000 E . Creditul a fost unul de nevoi personale . Toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Divort rapid, minor, pensie alimentara, partaj rate - noul cod civil sorina_a_b sorina_a_b Buna ziua, As dori sa stiu care este cea mai rapida metoda de a divorta rapid, in urmatoarele conditii: - suntem casatoriti de 3 ani, avem un copil ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar andrea_eva andrea_eva in anul 2002 eram casatorita cu altcineva si am facut un credit ipotecar pe numele fostului sot. In anul 2004 am divortat , nu stiu in ce situatie se afla ... (vezi toată discuția)