avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

in anul 2002 eram casatorita cu altcineva si am facut un credit ipotecar pe numele fostului sot. In anul 2004 am divortat , nu stiu in ce situatie se afla plata ratelor la ora actuala. Nu am primit somatii de la banca . Fostul sot poate ca a primit, nu stiu. M-am recasatorit in anul 2005 , iar mai tarziu impreuna cu actualul sot ne-am facut o casa. Vreau sa stiu daca aceasta casa imi poate fi executata. Mentionez ca la divort nu am facut partaj.
Cel mai recent răspuns: andrea_eva , utilizator 17:04, 19 Noiembrie 2011
Daca aveti debite restante in nume propriu si sumele nu sunt prescrise puteti fi executata in viitor pe bunurile dvs. Dece nu luati legatura cu fostul sot pentru a lamuri acel aspect.
Buna ziua. Problema este foarte delicata, creditul este de o valoare foarte mare si a fost obtinut de noi pentru altcineva. Vila care s-a ipotecat era de fapt a acelei persoane care a trecut-o pe numele nostru pentru a obtine pe numele nostru imprumutul. Noi nu am beneficiat de nici un ban. Acum dupa cate am inteles acea persoana nu a mai achitat de mult rate in numele nostru la banca. Titularul creditului este fostul sot , dar eram si eu trecuta in acte , nu imi amintesc conditiile din contract fiindca nu am avut acasa niciodata acele contracte, Sunt 9 ani de la acordarea creditului, nu sunt in relatii cu fostul sot, adica nu pastram deloc legatura si nu stiu care este situatia, dar imi este frica , in ce conditii se prescrie acest credit daca nu a mai fost achitat de mult. La acordarea creditului am fost asigurati ca nu patim nimic fiindca este ipotecata vila si o vand sa-si recupereze banii in caz de neplata rate, dar acum nu mai sunt sigura ca asa se poate rezolva problema. Nu stiu la ce ma pot astepta...
Va puteti interesa personal la banca ( acolo unde ati fost sa semnati cand ati luat creditul) de soarta creditului. Va puteti interesa pe portalul instantelor de judecata dupa numele ex sotului,dupa numele dvs daca s-a cerut incuviintare de executare silita. Va mai puteti interesa la sectia financiara de care apartine respectiva casa cat aveti de plata impozit si aflati asa daca o mai aveti in proprietate. Eu cred ca ati fi aflat daca s-ar fi inceput executarea silita impotriva dvs.
Daca ratele nu mai sunt platite , se va vinde la licitatie vila si daca nu se acopera intreaga datorie, dvs si fostul sot ramaneti datori, executarea continuand pana la acoperirea datoriei. Ca sa poata executa silit casa care ati construit-o cu actualul sot, creditorul trebuie sa ceara partajul bunului pt a executa silit doar partea dvs.
casa in care locuiesc nu este intabulata inca, doar terenul este pe numele nostru, banii pentru teren sunt de la parintii sotului care au vandut o casa , practic ei ne-au dat banii pentru construirea casei in proportie de 80%, va intreb: este corect sa instituie banca ceva ce nu am realizat eu personal, ci familia sotului meu, Dosare la instanta de care apartinem nu sunt deschise pe nici unul din noi , am verificat, si stiu din sursa sigura caci casa este inca pe vechiul meu nume , persoana pe care am ajutat-o atunci este patron si ulterior si-a deschis acolo pe terenul vilei o spalatorie auto , care functioneaza si la ora actuala.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
andrea_eva, utilizator
S-ar putea sa va faceti griji degeaba, poate s-a platit, din ce ziceti beneficiarul real are tot interesul sa plateasca.

Ce cota i se cuvine fiecaruia din casa sau teren , ramane de vazut in cadrul partajului daca se va ajunge acolo. Sotul va aduce atunci dovezi ca a contribuit substantial mai mult decat dvs la dobandirea acestor bunuri

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil luat prin prima casa din cauza neplati credit nevoi personale silbv silbv sotul este coplatitor la doua credite de nevoi personale,care sunt pe numele fratelui sau.nu sau mai platit ratele si sa ajuns la executare silita si proprire ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare DEVERTM DEVERTM Buna ziua, As dori sa stiu ce as mai putea face in urmatorul caz: In urma cu 4 zile am primit notificarea din partea executorului judecatoresc de ... (vezi toată discuția)