avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... inventar
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

inventar

buna seara, as dori sa stiu daca este corect sa-mi fie retinut salariul pe concediu medical pana la calcularea inventarului (lucrez in comert, dar urmeaza sa intru in concediu de crestere a copilului mic, incepand cu data de 2 ianuarie 2013); eu din data de 21 noiembrie (cand am nascut) si pana in prezent, am fost in medical si nu am de unde sa stiu cata grija au avut cu marfa colegele mele, deci nu pot sti cate minusuri sau plusuri exista in magazin la momentul asta, prin urmare, patronul are dreptul sa-mi retina din salariul pe concediu medical, in contul eventualelor lipsuri la inventar, daca eu 2 luni nu am lucrat? va multumesc
Cel mai recent răspuns: adriana2012 , utilizator 17:25, 25 Ianuarie 2013
1. Nu vi se poate retine din indemnizatia pentru concediu medical.

2. Faceti o sesizare la ITM.
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
va multumesc pentru raspuns.
Interventie moderator:
:rtfm:
adriana 2012:

Ca sa fie continuitate in intrebari si raspunsuri si sa intelegem cu totii despre ce este vorba, nu mai deschideti un topic nou pentru aceeasi problema ci intrati tot pe acest topic si folositi butonul "raspunde".

adriana 2012 a scris:
...si dupa cum spuneam aseara cu problema cu inventarul, azi am aflat si rezultatul: minus 6500 ron; din data de 15 noiembrie 2011 (cand am fost angajata) gestiunea a fost pe numele meu, dar am preluat`o (si am semnat) fara sa stiu exact unde sunt minusuri si unde sunt plusuri, pt ca fetei care plecase i se facuse un "inventar prin sondaj" la care a iesit lipsa in jur de 150-200 ron care i-au fost retinuti din lichidare; acum ma pot trage pe mine la raspundere pt cei 6500 ron? un inventar cap-coada nu s-a mai facut din 1 ianuarie 2011, deci dinainte sa fiu eu angajata... si eu cum ma pot apara? ca banuiesc ca "inventarul prin sondaj" e trecut in acte ca un inventar cap-coada; sa nu mai spun de faptul ca in aceeasi incinta exista 2 gestiuni: o gestiune de an-gros si una de vanzare la bucata, intre care se facea transfer de marfuri; eu am raspuns de gestiunea retail (la bucata) si in ultimile 2 luni jumate de cand am nascut, nu am mai lucrat; de unde stiu eu cum au fost manevrate lucrurile, marfurile acolo? de unde stiu eu ca nu s-au transferat in gestiunea mea, toate minusurile din gestiunea depozitului mare? cum sa ma apar in fata lor? (presupun ca oricum ar fi, ei s-au acoperit cu hartii) sa nu mai spun de faptul ca salariul meu pe concediu medical mi-a fost deja retinut. stiu ca este incurcata situatia, dar ce ma sfatuiti sa fac? am avut grija de marfuri in masura in care am putut, n-am scos nimic din magazin fara bon fiscal, aviz de transfer catre alta gestiune sau fara factura, dar cum sa demonstrez asta?

1. Asa cum v-am spus si in mesajul precedent angajatorul nu procedeaza corect si legal cu dvs.

2. Conform Codului muncii nu vi se poate retine nici o suma decat in urma unei hotarari judecatoresti.

3. V-am mai spus sa faceti sesizare la ITM si veti primi un raspuns in scris cu cele constatate, masurile luate si veti primi si sfaturi ce sa faceti in continuare.

va multumesc. imi cer scuze pt confuzie, dar nu am retinut unde am postat primul mesaj, probabil din cauza grijilor m-am incurcat la topic; multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul pentru cresterea copilului odiseea odiseea as dori sa stiu daca pot beneficia de concediu pentru cresterea copilului daca sunt angajata din 21februarie 2011 ,sunt insarcinata si o sa nasc in jurul datei ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil sorinastefaniadan sorinastefaniadan buna seara vreau sa va intreb m-am angajat pe 25 iulie 2012 iar pe 23 decembrie am aflat ca sunt gravida vreau sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie.va ... (vezi toată discuția)
Imputare lipsa gestiune din salariu euangajat euangajat Lucrez la o firma, in fiecare luna mi se opreste o parte din salariu ca garantie de gestiune. In urma inventarului s-au constatat lipsuri in gestiune, ... (vezi toată discuția)