avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... debransare Serviciul de incalzire public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

debransare Serviciul de incalzire public

Buna seara,
as vrea sa ma lamuriti intr-o problema aparuta pe scara blocului unde locuiesc, daca se poate.Scara pe care locuiesc pot spune ca este o scara cu probleme, cu multi datornici.Am stat fara apa calda mai mult de jumatate de an din cauza datornicilor care nu au platit si cei de la firma care furnizeaza apa si restul serviciilor au oprit apa.Apropiindu-se iarna si in situatia in care urma sa nu avem caldura am facut cerere de debransare catre firmaSC DALKIA , cerere care ne-a fost respinsa de vreo 3 ori. Am fost la primarie si la toate institutiile statului care se ocupa de termoficare si acestia ne-au dat acordul verbal de a ne pune centrale termince de apartament.NOI,4 apartamente ne-am montat centrale ,fara acordul SC DALKIA si acum administratia ne obliga sa platim si caldura de la DALKIA, caldura ce noi nu o primim ,deoarece ne-am debransat . Am vrea sa stim daca exista vreo lege, ceva care sa ne oblige sa platim caldura ce nu o avem( restul apartamentelor au caldura de la DALKIA), DE VREME CE NOI AVEM SEPARATIE DE GAZE si centrale termice de apartament. Sper ca ati inteles cate ceva din relatarea mea... si ne-ati fi de mare ajutor cu un raspuns. Va multumim!
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 17:17, 28 Ianuarie 2013
mariana.otelas a scris:

Am vrea sa stim daca exista vreo lege, ceva care sa ne oblige sa platim caldura ce nu o avem( restul apartamentelor au caldura de la DALKIA), DE VREME CE NOI AVEM SEPARATIE DE GAZE si centrale termice de apartament. Sper ca ati inteles cate ceva din relatarea mea... si ne-ati fi de mare ajutor cu un raspuns. Va multumim!

Da, exista.
Legislatia (o parte prezentata chiar in mesajele anterioare) obliga proprietarii bransati sau debransati de la sistemul centralizat, sa suporte cheltuielile cu incalzirea a spatiilor comune, holuri, casa scarii, subsol, coloane ce trec prin apartament. Asadar dumneavoastra, avand centrala de apartament o sa suportati totusi o parte din factura si nu participati la intreaga factura asa cum participa cei bransati la sistemul centralizat.

Sublinirea facut de dumneavoastra ca aveti separatie de gaze, pentru mine este suficient sa demonstreze ca ati parcurs toti pasii legali deoarece altfel furnizorul de gaz nu va aproba proiectul si nu va rezerva cota de gaz conform contractului ce-l aveti cu acest furnizor.

Asa ca verificati listele de plata si va lamuriti daca platiti doar o mica parte din factura sau nu. Adica ar trebui sa aveti pe lista o suma mult mai mica decat vecinii dumneavoastra care sunt bransati si au apartamente de aceeasi marime cu al dumneavoastra.
Intrebati si presedintele sau administratorul asociatiei sa va explice diferenta dintre apartamentele bransate si cele debransate.
@ ynocenta :
Sustii ca daca cineva nu are vreo aprobare de la regia de stat trebuie sa plateasca, pentru ca asa spune legislatia, caldura degajata din niste calorifere scoase de pe pozitie. Daca ai ajunge in instanta cerand de la un proprietar ( care a renuntat la sistemul centralizat al statului) bani pe un serviciu inexistent, crezi ca justifici cererea cu lipsa unui acord ?.:happy:
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare ilegala radet Bbn Bbn Buna ziua, M-am debransat ilegal de la RADET deoarece nu am mai avut cand sa depun cererea (dupa 15 august nu mai primeau cereri). Toti din bloc au ... (vezi toată discuția)
Nu am acord de la proprietarul tevii de gaz ioanav04 ioanav04 Buna seara, De curand am achizitionat un apartament cu o camera intr-un bloc cu 8 etaje si acum cand am preluat apartamentul intentionez sa ma debransez de ... (vezi toată discuția)
Oprire furnizare agent termic sandu2007 sandu2007 Stau intr-un bloc cu 19 apartamente ,din care 10 avem centrala termica de apartament #-o,care suntem de acord sa oprim furnizarea agentului termic la ... (vezi toată discuția)