avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale amenzi circulatie + parcare intrate la impozit
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

amenzi circulatie + parcare intrate la impozit

Buna ziua. Solicit cateva raspunsuri in legatura cu urmatoarea situatie. Anul acesta mi-a sosit in posta instiintarea de plata a impozitului local. Singurul bun pe care il am pe numele meu este o masina. Ma asteptam ca in acea instiintare sa am doar impozitul anual pt autoturism insa am regasit si 2 amenzi in valoare de 400 RON ( una de circulatie si una de parcare amandoua fiind luate in alt judet decat cel in care imi am resedinta). As dori sa stiu daca la aceste amenzi se calculeaza penalitati de intarziere a platii ? Daca da incepand cu ce data ( la cat timp de la inregistrearea amenzii la impozit ) se calculeza penalizarea si care ar fi %/zi ? Dupa cat timp se prescriu aceste amenzi ? Ce mi se poate intampla daca nu le platesc ?
Cel mai recent răspuns: georgerxt , utilizator 16:17, 11 Februarie 2009
Amenzile nu produc penalitati, aceste se prescriu in termen de 5 ani.
Multumesc pt raspuns. Deci nu o sa mi se calculeze dobanzi penalizatoare la aceste amenzi iar in termen de 5 ani daca reusesc sa nu le platesc se subscriu. Totusi traim intr-o tara inventiva din punct de vedere legal. In acesti 5 ani pan la prescriere la ce sa ma astept din partea celor de la primarie ( ei sunt din cate am inteles cei care trebuie sa recupereze aceste sume ). Somatii, munca in folosul comunitatii, popriri pe conturi, executare silita, parnaie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cas + penalitati AkaSoso AkaSoso [b][u]Buna ziua! [/u][/b] [i]Pentru inceput doresc sa multumesc tuturor celor care fac posibila existenta acest forum. Este de mare ajutor celor care se ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ridic o recomandata? Ionut_Adrian Ionut_Adrian Am primit astazi in cutia postala o instiintare ca am de ridicat o recomandata. Nu cred ca este o amenda noua, pentru ca nu am avut de aface cu politia in ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar, amenzi, primarie, persoana fizica maloscosmin maloscosmin Buna ziua , astazi am primit o instiintare de la banca cum ca m-i s-a pus poprire pe cont de catre primarie , neavand amenzile platite. Tin sa precizez ca ... (vezi toată discuția)