avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Urmeaza sa deschidem proces de partajare a bunurilor - sotul doreste sa incheiem tranzactie .

Avem o casa luata prin Prima Casa - am platit amandoi avansul, taxele si tot ce a mai trebuit 2 ani dupa divort 1 an a platit sotul ratele deoarece este titular si mie nu imi sunt acceptati banii fiind coplatitor . are sanse sa ia la partaj in tribunal cota mai mare ptr ca a platit el rata ( el ia 75 % si eu doar 25% ) ?!

Avem o masina Hunday evaluata de sot la 2000 eur - il pot obliga sa o vanda sau pot cere la partaj in suma totala sa fie inclusa si 1/2 din banii ptr masina ?!

Bunurile din casa ( mobila si electrocasnicele) cum se impart si aici sotul are cota majoritara desi au fost facute impreuna ..

Imbunatatirile apartamentului se iau in calcul sau nu ?( apartamentul era in paragina cand l-am luat este evaluat la 60.000 eur )

Va rog dins uflet luminati-ma si ajutati ma ptr ca ma ameninta ca voi ajunge pe strazi cu cel mic si voi lua cel mult 1000 eur ...

Multumesc din Suflet !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:03, 25 Ianuarie 2013
Partajul bunurilor prespune formarea unor loturi de bunuri in care sa fie incluse bunurile pe care le doreste fiecare. Daca nu cadeti de acord asupra evaluarii bunurilor va trebui sa faceto o expertiza de evaluare atat imobiliara cat si mobiliara. Investitiile facute in apartament se iau in considerare. Inclusiv contributia pe care dvs ati adus-o in gospodarie, munca prestata pt intretinera familiei, si cresterea copilului se ia in considerare.Daca nu ajungeti la un acord in privinta modului de impartire a bunurilor trebuie sa deschideti un proces de partaj si in acest caz este imperios necesar a va angaja un avocat.
Daca sotul solicita o cota majorata si dovedeste ca a avut venituri mai mari ca ale dv, va obtine o cota majorata. Mai bine negociati si incheiati o tranzactie.
:offtopic: Interventie moderator
@ brokenangel

Incercati sa nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Puteti continua discutia pe unul din celelalte doua topicuri deschise pe acelasi subiect:
www.avocatnet.ro/content/for...

sau

www.avocatnet.ro/content/for...

Acest topic se va inchide...:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog sunt disperat ContSters234338 ContSters234338 am divortat acum 10 ani stau in aceeasi casa cu fosta sotie si fata mea de 21 ani.Noi am avut un apartament,l-am vandut,am cumparat o casa si am pus-o pe ... (vezi toată discuția)
Lamurire partaj vicente73 vicente73 buna seara este prima oara ca intru in an acest sitte.am cateva nelamuriri Am fost casatorit 15 ani si acum am ajuns la situatia de ... (vezi toată discuția)
Neprezentare la locul de munca in timpul preavizului RAMIVA84 RAMIVA84 am si eu o nelamurire: sora mea este in perioada de preaviz.maine este ultima zi dar nu se poate prezenta pentru ca trebuie sa mearga la un interviu pentru un ... (vezi toată discuția)