avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal

buna seara! un proces verbal nesemnat este valid ?:">
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:32, 25 Ianuarie 2013
procesul verbal este valid daca nu este semnat de catre contravenient. in acest caz agentul constatator trebuie sa gaseasca un martor ale carei date de identificare sa fie trecute in pv (nume si cnp) si care sa confirme refuzul contravenientului de a semna pv (atentie, nu confirma incalcarea regulilor de circulatie!).
pv-ul trebuie sa fie trimis acasa in termen de 30 de zile de la constatare.
pv se poate contesta in instanta in termen de 15 zile de la comunicare.
in termen de 2 zile de la primire se poate achita 1/2 din amenda iar daca se depune plangere impotriva pv si se respinge se plateste amenda intreaga.
70 de lei inseamna 1/2 din 140 adica 2 pct amenda. probabil ca nu ati inteles bine din cauza sanctiunii.
pur si simplu consider ca a incercat sa ma sperie,,,,mi s-a parut foarte ciudat ....si am zis poftim.? dar ce ce 210 ron? am cerut explicatie ....a tacut malc...nu a ami repetat si am spus ca am dovada la ceea ce a spus mai devreme.avem senzatia ca vrea sa-mi smulga tel din mana....erau 3 agenti de circ,,,,,mentionez ca am traversat prin loc nepermis...am recunoscut ..
amenda este de 2-3 pct amenda adica 140-210 lei. 1 pct amenda este 70 lei
ati primit 140 lei minim cu 70 de lei in termen de 2 zile.
puteti contesta procesul verbal in termen de 15 de la primirea prin posta sau platiti 70 de lei in termen de 2 zile de la primirea prin posta prezentand la CEC plicul cu stampila postei.
daca a semnat vreun martor nu veti vedeea decat atunci cand primiti pv.

Art.98. - (1) Amenzile contravenţionale se stabilesc în cuantumul determinat de valoarea numărului punctelor-amendă aplicate.
(2) Un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului. (70 lei)
(3) Contravenţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă li se stabilesc clase de sancţiuni cărora le corespunde un număr de puncte-amendă, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă.
(4) Clasele de sancţiuni sunt următoarele:
a) clasa I - 2 sau 3 puncte-amendă;

Art.99. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
3. nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva? franky franky Buna ziua, Astazi am primit procesul verbal si am impresia ca amenda e abuziva. Am virat la stanga de pe banda obligatorie de dreapta si am fost oprit ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare lautz lautz Buna ziua, Am si eu o situatie: o prietena a primit o amenda pentru ca a stationat intr-o statie de autobuz. PV a fost completat de un agent de la politia ... (vezi toată discuția)
Ce amenda am luat daca nu am procesul verbal ancasni ancasni Buna ziua, Cum pot sa aflu ce amenda am primit daca nu am procesul verbal? Cunosc doar seria si numarul acelui proces verbal. Multumesc. (vezi toată discuția)