Buna seara. Eu cu sotul meu avem contract de vanzare cumparare avand clauza uz fruct cu parintii sotului din 1993. In anul 2008 socrul a decedat, iar acum in 2013 am vrea sa facem act de donatie sau mostenire fiului nostru care sta in apartament cu soacra mea de aprox 4 ani , adica dupa decesul socrului. Intrebarea nostra este cu sa procedam sa facem actele pe numele fiului si cam cat ne-ar costa actele apartamentului de donatie sau mostenire. Va multumesc.
Puteti instraina imobilul doar cu acordul uzufruactuarului (soacra dvs.).Puteti face vanzare sau donatie cu conditia resp0ectarii dfreptului de uzufruct. Fiul dvs. nu are dreptul sa locuiasca in vasa soacrei dvs. si nici dvs. pana la decesul sau fara acordul ei, chiar daca a decedat socrul.In cauza nu poate fi vorba de nici o mostenire. Fiul dvs. are drept de a va mosteni doar dupa decesul dvs. nu inainte .
Contract de donatie
bkk
Buna ziua,am si eu o nelamurire
In luna noiembrie 2009 soacra mea a facut sotului meu un contract de donatie.cu uzu fruct viager si scutire de raport sotului ... (vezi toată discuția)