avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributia catre CNAS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributia catre CNAS

Buna seara ! E normal sa mi se opreasca contributia catre CNAS atata timp cat sunt in concediu medical?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 12:25, 26 Ianuarie 2013
Cat sunteti in CM , CIM-ul este suspendat. Ca atare nu se platesc contributii.
Daca prin CNAS va referiti la contributia pentru pensii, aceasta se retine pe toata perioada CM si se calculeaza in functie de salariul minim pe economie, numarul de zile lucratoare din luna in care sunteti in CM si numarul de zile de CM.
Mai exact, daca aveti 5 zile de CM in luna decembrie (cand au fost 19 zile lucratoare), atunci contributia de 10,5% pentru perioada de medical se aplica la valoare de 184 lei (700/19*5=184) si va fi 19 lei.
rectific: 741/19*5, unde 741 este 35% din salariul mediu brut pe economie, adica 35% din 2117 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul cas la concediul medical cati50 cati50 Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lumina : Cota de impozitare de 10.5% pentru concediul medical la ce baza se aplica? La valoarea ce rezulta de plata dupa ... (vezi toată discuția)
urgent calcul concediu de maternitate 85% tudorache_anca2000 tudorache_anca2000 Buna ziua!va rog sa ma ajutati daca se poate cu un calcul.Persoana respectiva a intrat in cocediu de maternitate 85% (cod indemnizatie 08). In ultimele 6 luni ... (vezi toată discuția)
Calculul concediului pre(post) natal. anca0388 anca0388 Va rog mult daca puteti sa imi calculati cam cati bani ar trebui sa iau pt concediul prenatal si postnatal sau sa imi explicati cum se calculeaza. Sunt ... (vezi toată discuția)