avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Evitare plata amenda ratt/ratb
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Evitare plata amenda ratt/ratb

Ce se intampla daca nu platesc o amenda ratt/ratb? Am inteles ca in 5 ani se "sterge", dar eu iau indemnizatie de crestere a copilului de la stat...Oare ma afecteaza in vreun fel sau altul?
Cel mai recent răspuns: agjj , utilizator 23:48, 30 Noiembrie 2013
Suma se duce la primarie la impozit, iar in cazul in care veti aparea cu impozite neplatite indemnizatia de crestere copil se suspenda pana la plata acestora!
Si daca nu se plateste deloc, tinand cont ca nu am surse de venit?Se prescrie in 5 ani?Ori ce se poate intampla, in afara faptului ca se va duce la impozitul pe locuinta,desi nu sunt proprietar?
1. Asa cum v-am spus mai sus, vi se va suspenda indemnizatia de crestere copil.

2. Se prescrie in termen de 5 ani, in cazul in care in acesti 5 ani nu aveti bunuri urmaribile pentru a fi executate! In cazul in care veti avea bunuri, veti fi executata silit de catre primarie! De asemenea, daca in acesti 5 ani veti fi notificata cu privire la debitul pe care il aveti de achitat, atunci termenul prescriptiei va fi din nou de 5 ani de la data notificarii!!!
mi-e mi-a venit de curand o somatie privind executarea silita pentru neplata unor amenzi ratb. Ideea este ca nu am absolut nici un venit si absolut nici o propietate pe numele meu (de nici o forma)..ce ar putea sa mi se intample?
De asemenea, in scrisoarea primita, la rubrica penalizari, suma care apare este zero, dar mai jos este o mentiune conform careia penalizarile se vor calcula la data la care voi achita, nu ar trebui sa mi se spuna cum sau sa mai se dea o suma aproximativa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi neplatite compaqqq compaqqq buna ziua dupa aproape 4 ani in care am nu am platit niste amenzi acum am primit de la primarie o instiintare de plata cu urmatoarele: va invitam ca in termen ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - prescriere amenzi ratb AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Am si eu nevoie sa stiu daca si dupa cat timp se prescriu amenzile RATB si cu ce ma poate afecta daca nu le platesc deloc. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Intrebare catre cineva ce ma poate ajuta Batrinu Ionut Batrinu Ionut Am fost dat in judecata pentru neplata unui credit la termen, eu fiind in concediu crestere copil, procesul a fost castigat in instanta de catre firma de ... (vezi toată discuția)