avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua - prescriere amenzi RATB
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua - prescriere amenzi RATB

Am si eu nevoie sa stiu daca si dupa cat timp se prescriu amenzile RATB si cu ce ma poate afecta daca nu le platesc deloc. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 13:40, 8 Februarie 2019
Dupa 5 ani.

Nu scapati... tot o sa le platiti.

Va executa silit: popriere pe venituri sau imobile... nu aveti... acum nu! ... dar, in 5 ani de zile nu se stie!

Si inca ceva: in Bucuresti nu se mai incaseaza impozitul pe casa si masini la primarie decat daca platiti si amenda RATB ... de orice act/adeverinta/certificat necesara a fi eliberata de primarie pentru nevoie, nu vi se va elibera decat daca achitati amenzile RATB...

... credeti ca statul lucreaza in minus ... ?!?! :P
in 5 ani de la semnarea procesului verbal, sau 5 ani de la somatia fiscului,iar amenda este primita in anul 1996
In 5 ani de la "semnarea procesului verbal" ... dar, daca fiscul a emis somatie, prin aceasta s-a intrerupt termenul de prescriere si incepe sa curga un nou termen de 5 ani calculat de la emiterea acelei somatii.

Cum v-am spus si mai sus: nu aveti sanse sa scapati... mergeti si platiti amenda! ... are grija statul sa nu se prescrie :))))
Puteti contesta executarea daca ajungeti acolo. In opinia mea, dreptul e prescris, daca ati scris corect ca e vb de anul 1996, sunt 18 ani de atunci.. si crima ar fi prescrisa..
Amenda este din 23.02.2011, nu am primit somatie de la fisc. Amenda este pe numele fiului meu, era la studii in Germania; bunicul lui s-a operat si a venit cu avionul. Normal ca de la aeroport nu ai de unde sa cumperi bilete RATT, dar exista autobuz.. Tinand cont de data amenzii, se mai prescrie dupa 5 ani sau nu, pentru ca somatie nu am primit. Problema este ca nu se poate plati impozitul pe locuinta, si nu vor sa incaseze doar impozitul. MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Amenda ratb MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Acum un an am facut succesiunea dupa sotul meu si am scos de la taxe si impozite certificatul fiscal al apartamentului. Am platit impozitul pe ... (vezi toată discuția)
Evitare plata amenda ratt/ratb victoriavic victoriavic Ce se intampla daca nu platesc o amenda ratt/ratb? Am inteles ca in 5 ani se \\"sterge\\", dar eu iau indemnizatie de crestere a copilului de la stat...Oare ma ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb ADRIAN MARCELIN ADRIAN MARCELIN A primit, baiatul meu cel mic(21 ani),prin posta cu confirmare,o somatie de la Directia de impozite si taxe locale sect.6 ,cu 2 amenzi RATB din 2010 si ... (vezi toată discuția)