avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda ratb
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda ratb

Buna ziua

Acum un an am facut succesiunea dupa sotul meu si am scos de la taxe si impozite certificatul fiscal al apartamentului. Am platit impozitul pe casa, iar anul acesta cand m-am dus sa-l platesc din nou, fiul meu figura cu amenzi la RATB din 2009! De atunci am tot platit impozitul si nu ne-a spus nimeni nimic de aceste amenzi. Stiu ca suna urat si-mi cer scuze, dar dupa atat timp, nu s-au prescris?
va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:32, 1 Aprilie 2016
Amenzile se prescriu in termen de 5 ani incepand cu data de 1 a anului urmator.
Termenul de prescriere se intrerupe in cazul notificarii.
Fiul este minor? Este vorba de o singura amenda sau mai multe?
Nu ati primit in ultimii 5 ani instiintarea de la primarie i cu privire la obligatiile fiscale?
Baiatul este major. Nu am primit nicio notficare, dar ma mira faptul ca cel putin 2 ani la rand mi s-a dat de la taxe si impozite suma pe care o avem de platit (am hartiile acasa cu parafa lor) si niciodata in aceasta perioada nu a aparut vreo amenda: era doar impozitul de apartament. Pot dovedi cu acele evidente de la taxe si impozite ca in anii din urma aceste amenzi nu au existat. Nu stiu cum sa lamuresc aceasta situatie.
Nu intotdeauna ajung informatiile si la fisc. Baiatul era major si la data primirii amenzii(lor)?
Fiul nu v-a informat niciodata ca a primit amenzi de la RATB?
Acum nu aveti altceva de facut decat sa le platiti daca va conditioneaza la impozite.
Pentru a lamuri situatia puteti merge la taxe si impozite si sa solicitati dovada comunicarii amenzii si procesul verbal de contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - prescriere amenzi ratb AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Am si eu nevoie sa stiu daca si dupa cat timp se prescriu amenzile RATB si cu ce ma poate afecta daca nu le platesc deloc. Multumesc frumos. (vezi toată discuția)
Amenda mariuscoditoiu mariuscoditoiu Buna dimineata,am si eu o amenda de circulatie de vreo 5 ani si as vrea sa stiu daca acestea se mai prescriu dupa o anumita perioada? Multumesc. (vezi toată discuția)
Prescriere amenda circulatie eugenia36 eugenia36 Sotul meu a avut o masina pina in 2008 pe care a vandut-o fara sa isi faca radierea de pe numele lui.In perioada 2004-2008 a primit amenzi de circulatie pe ... (vezi toată discuția)