avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... amenda
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

amenda

Buna dimineata,am si eu o amenda de circulatie de vreo 5 ani si as vrea sa stiu daca acestea se mai prescriu dupa o anumita perioada?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:58, 10 Mai 2017
Daca trec 5 ani incepand cu data de intai a anului urmator primirii amenzii se va prescrie.
Insa aveti in vedere ca nu veti putea plati impozitul la casa si alte taxe fara plata amenzilor si veti acumula penalitati la impozit. Bineinteles, daca aveti taxe de platit la fisc.
Termenul legal de prescriere drept de executare debite este de 3 ,respectiv 5 ani
Termenul de prescriptie se intrerupe si se reia nou termen in cazul in care creditorul desfasoara acte si actiuni cu scopul recuperarii debitului
Daca autoritatea fiscala teritoriala prin impunerea anuala a comunicat existenta debitului,pe care dv insa nu l-ati achitat,exista posibilitatea ca responsabilitatea recuperarii sumei sa fi fost declinata serviciului debite in urmarire care sa intocmeasca dosar cu documentele justificative

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi de circulatie, trecute pe rol Catalina Covaliu Catalina Covaliu Buna ziua, puteti sa-mi spuneti daca amenzile de circulatie, care nu au fost platite si au ajuns pe ROL la Primarie, se pot prescrie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriere amenda ndan57 ndan57 Buna ziua, in cat timp se anuleaza, prescrie o amenda data de primarie ptr. reabilitare termina exterior apartament fara autorizatie de constructie ... (vezi toată discuția)
Amenzi circulatie Fishbv Fishbv se prescriu amenzile de circulatie? (vezi toată discuția)