avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxã timbru judiciar. Termen limitã pentru depunerea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxã timbru judiciar. Termen limitã pentru depunerea dovezii plãții taxei de timbru. Termen limita pentru plata taxei de timbru.

1. Exista un termen limită (normă imperativa) pentru depunerea taxei de timbru în fond?

Solicit art. Nr. (norma imperativa) În acest sens.

2. Taxa de timbru ce trebuia plătită în fond, care nu a fost plătită în fond, motiv pentru care a fost respinsa cererea, poate fi platita și în recurs!?

'' Cpc

Art. 302 1

2)La cererea de recurs se va ataşa dovada achitării taxei de timbru, conform legii.''

3. La ce taxă de timbru se referă articolul de mai sus citat cpc 302 1 2? Se referă doar la taxa de timbru ce trebuie plătită doar pentru cererea de recurs?

4. Solicit și art. Nr. Exact cu prevederea asemănătoare art 302 (1) cpc ce prevede (probabil) : la cererea (principala sau recomventionala) din fond se va ataşa dovada achitării taxei de timbru (sub sancțiunea anularii cererii)

5. Se poate depune în recurs dovada platii taxei de timbru pentru cererea din fond ce a fost respinsa ca netimbrata pentru ca atunci nu a ajuns dovada platii taxei de timbru în dosarul cauzei din fond?

Mai explicit: am plătit taxa de de timbru, am trimis dovada platii taxei de timbru prin posta dar aceasta nu a ajuns la dosarul cauzei, și astfel s-a respins cererea ca netimbrata nu pentru ca nu a fost plătită taxa de timbru, ci pentru ca nu a ajuns dovada platii taxei de timbru în dosarul cauzei.

Pot sa depun aceasta dovada in recurs?
Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 08:48, 26 Ianuarie 2013
Trebuie sa depuneti dovada platii taxei( o copie a chitantei taxei de timbru judiciar datata ) si dovada trimiterii acesteia la dosar.

Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune anulata ca netimbrata, recurs respins ca nefondat - ce mai pot face? michil michil Va rog daca ma poate ajuta cineva cu o solutie la problema pe care o intampin. Am chemat in judecata pe Contencios un Biroul al unor executori judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru achitata. cerere anulata ca netimbrata. cerere de reexaminare sau apel? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Am formulat o cerere avand ca obiect contestatie la executare impotriva unei executari silite al carei titlu executoriu avea termenul de ... (vezi toată discuția)
Anulare recurs clyde2010 clyde2010 1. \" ... pune in vedere depunerea dovezii achitarii taxei de tb si tb judiciar,sub sanctiunea anularii recursului ca netimbrat.\" Ce inseamna asta:se poate ... (vezi toată discuția)