Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate face o imputernicire la notar pe mama,ca sa imi depuna ea actele pt cununia civila?Ar accepta primaria asa ceva?Multumesc mult
Daca se poate,de ce nu:)).......glumeam...Din cate am inteles actele se depun cu 10 zile inainte de cununie.Iar eu pt ca sunt plecata din tara,din cauza jobului nu pot ajunge la timp ca sa depun aceste acte.Cine ma poate ajuta cu niste raspunsuri! i-AS fi recunoscatoare.Ar putea depune altcineva actele pt mine?Prin procura?Multumesc
NU. La depunerea actelor cat si la casatorie trebuie sa fiti ambii parteneri prezenti in carne si oase in fata ofiterului de stare civila. Daca motivati ca sunteti plecati din tara legiuitorul va da posibilitatea de a va casatorii la ambasadele sau consulatele romanesti din statul in care va aflati. Da, actele sunt obligatoriu a sta la starea civila 10 zile calendaristice, timp in care cei care va cunosc si au o opozitie cu privire la faptul ca vreti sa va puneti pirostriile o pot face la starea civila. Nu uitati ca daca va casatoriti si treceti pe numele sotului sau le luati pe ambele reunite, vi se taie cartea de identitate, iar pentru a o schimba mai stati 10 zile. Va sugerez daca va grabiti sa parasiti tara cat mai urgent dupa nunta sa va faceti un pasaport inainte. Casa de piatra!