avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Adresare injurii ?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Adresare injurii ?

Buna seara,
Subiectul nu are legatura cu Codul Rutier dar nu am stiut unde sa il incadrez.
Am ajuns in dupa amiaza asta acasa, dupa o zi foarte grea si lunga si am gasit parcata o masina in locul unde parcam eu de obicei si unde cu o zi inainte sapasem prin zapada sa-l amenajez. Nu detin autorizatie, nu este loc inchiriat sau ceva de genul asta, este pur si simplu un loc de parcare. Acolo era loc de doua masini dar individul a parcat cumva pe mijloc astfel incat nu mai incapea nicio alta masina acolo. Dupa ziua grea pe care o avusem mi-am pierdut cumpatul si i-am scris un mic biletel in care i-am explicat ca ar fi putut sa incerce sa incadreze masina pe un loc ca sa mai incapa si altul acolo. La final i-am adresat si o urare de genul : "F***-ti xxx ma-tii!" unde xxx tine locul unei inscriptii publicitare de pe masina sa. Din ce mi-a spus un vecin individul a vazut biletul si si-a notat nr meu de inmatriculare si a plecat. Intrebarea mea este daca acea ultima propozitie poate fi considerata adresare de injurii sau ceva asemanator? Mai pe scurt, daca poate face vreo reclamatie impotriva mea sau ceva de genul asta. As putea avea de suferit ca urmare a acestui fapt?
Stiu ca nu am facut un lucru bun dar efectiv mi-am pierdut cumpatul cand am vazut atata nesimtire, sa ocupi doua locuri pentru care altul a muncit o ora cu lopata in mana.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 21:25, 26 Ianuarie 2013
:)) Ce-mi place asta!!! Si l-o fi notat sa te dea in urmarire? Sau sa-ti dea vreun acatist ca ai fost rau si i-ai lasat biletel despre mama lui? Parerea mea e aceea ca nu ai de ce-ti face griji.
Legal nu aveti nici un drept sa revendicati locul de parcare atata timp cat acesta nu v-a fost atribuit legal. Se poate sa va faca o reclamatie iar in urma acesteia sa fiti amendat - art. 3 din legea nr. 61 / 1991.
Va multumesc pt raspunsuri. Dar nu ar trebui sa si dovedeasca faptul ca eu sunt autorul? Simplul fapt ca masina mea era prin zona, pe langa a lui nu dovedeste asta. Poate i-a scris proprietarul masinii din stanga lui, sau proprietarul oricarei alte masini de pe acolo. Nu i-ar trebui martori? Ca sa nu aberez si sa zic de vreo expertiza grafologica.
Omul n-a revendicat nimic. Doar i-a atras atentia ca a parcat cel putin neregulamentar. Ca sa nu mai spun ca a muncit pentru a deszapezi acel loc!
Anonim_00 a scris:

Va multumesc pt raspunsuri. Dar nu ar trebui sa si dovedeasca faptul ca eu sunt autorul? Simplul fapt ca masina mea era prin zona, pe langa a lui nu dovedeste asta. Poate i-a scris proprietarul masinii din stanga lui, sau proprietarul oricarei alte masini de pe acolo. Nu i-ar trebui martori? Ca sa nu aberez si sa zic de vreo expertiza grafologica.

Despre ce expertiza grafologica discutam?Doar nu l-ati omorat. Nu prea are cum demonstra ca Dvs a-ti scris acel bilet daca nu v-a vazut.

Alte discuții în legătură

Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. ne pozeaza ... cateldestept cateldestept Avem un vecin de cartier, care ne hartuieste sistematic. Ne pozeaza masinile (cand nu sunt parcate perfect...) si posteaza pe infotrafic.facebook, ne lasa ... (vezi toată discuția)
Nota de constatare GallMark GallMark Buna seara am primit azi in mun Cluj napoca,intr-un loc de parcare cu abonament o nota de constatare.Am parcat masina in parcare pentru ca trebuia sa ma duc ... (vezi toată discuția)
Probleme cu politia? M9M M9M Salutare, Am fost sunat de un agent al politiei, s-a prezentat si mi-a adus la cunostinta ca un anume domn a facut o reclamatie cum ca i-as fi facut ceva la ... (vezi toată discuția)