avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Acte necesare pentru vanzare prajituri de casa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Acte necesare pentru vanzare prajituri de casa

Buna ziua,

care sunt actele si autorizatiile de care am nevoie, ca sa vand prajituri de casa in targuri si expozitii sau online?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:14, 28 Ianuarie 2013
Trebuie sa inregistrati firma la Registrul comertului, conform prevederilor OUG nr. 44/ 2008 cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru inregistrare trebuie sa dati declaratie pe propria raspundere ca sunt indeplinite la locul unde pregatiti prajiturile conditiile de securitate si sanatate in munca, conditiile impuse de sanatatea publica, respectiv de sanatatea veterinara, conditiile impuse de legislatia psi, conditiile de mediu, etc. Altfel spus, trebuie sa obtineti documente/ autorizatii care sa ateste acest lucru de la institutiile statului, dupa ce faceti autorizarea firmei. Sa faceti examen medical la un medic specialist de medicina muncii pentru angajati. Sa instruiti pesonalul angajat pe linie ssm, psi/ situatii de urgenta, norme sanitare si norme sanitar veterinare, mediu.
Pentru a vinde aveti nevoie de document de la primaria unde aveti sediul pentru inregistrare si desfasurare activitate de cofetarie si de la primariile respective pentru vanzare in targuri, iarmaroace, etc. Sa platiti taxe de taraba la targ, iarmaroc, etc.
Trebuie sa va intregistrati la fisc ca platitor de taxe (asigurari sociale, somaj, asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale, asigurari de sanatate) si impozite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Producerea si comercializarea cozonacilor Valeriano Valeriano Buna ziua. De ce acte,autorizatii as avea nevoie pentru a produce acasa cozonaci,cake-uri,branzoici si in ce conditii le-as putea vinde? Multumesc. (vezi toată discuția)
Comert prajituri de casa legalitate ionutmcinjau ionutmcinjau Buna ziua, mama este cofetar cu studii, experienta de 30 ani si ar dori sa lanseze propria afacere initial preparand prajituri acasa si vanzand prin promovarea ... (vezi toată discuția)
Autorizatie amplasare si functionare rulota Soican Soican Buna ziua Am o rulota ambulant de tip fast food, vreau sa merg cu ea la targuri, festivaluri etc. de ce autorizatii am nevoie? unde o pot parca pentru a ... (vezi toată discuția)