avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comert prajituri de casa legalitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comert prajituri de casa legalitate

Buna ziua, mama este cofetar cu studii, experienta de 30 ani si ar dori sa lanseze propria afacere initial preparand prajituri acasa si vanzand prin promovarea social media.

Care ar fi pasii pentru a fi in legalitate?

Am vazut ca sunt mii de persoane care comercializează prajituri facute acasa si promovarte agresiv pe social media fara vreun fel de entitate legala.

Nu se controlează astfel de activități sau cum stau lucrurile?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:02, 14 Ianuarie 2024
Se poate inregistra ca persoana fizica independenta (PFI) la ANAF unde declara venitul si plateste impozit si taxele aferente. Beneficiaza de deducere din venit a cheltuielilor necesare pentru desfasurarea activitatii.
Dar cu autorizatiile cum este? Se poate ca PFA?
Ca PFA trebuie sa inregistrati firma la Registrul comertului si sa declarati activitatea la ANAF. Aveti nevoie la RC pentru inregistrare firma de document de calificare, spatiu care sa respecte normele sanitare si sanitar-veterinare, inregistrare contracte individuale de munca in Revisal (daca aveti angajati), etc. Spatiul de lucru sa fie dotat corespunzator normelor sanitare si trebuie sa respecte normele PSI.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manichiură acasa Miha Baidoc Miha Baidoc Buna ziua,doresc să prestez servicii de manichiură acasa,am o cameră disponibilă, imi puteti spune dacă este ok? Stiu ca la salon e nevoie de cameră ... (vezi toată discuția)
Prajituri de casa a66 a66 Buna ziua ! As dori sa stiu daca pot incepe o afacere cu prajituri de casa facute in bucataria proprie de la bloc,dotata cu toate utilajele si utilitatile ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru vanzare prajituri de casa lucretia_zah lucretia_zah Buna ziua, care sunt actele si autorizatiile de care am nevoie, ca sa vand prajituri de casa in targuri si expozitii sau online? multumesc. (vezi toată discuția)