Ati intalnit in jurisprudenta cerinta ca pentru a fi vorba de infractiunea de trafic de droguri sa fie necesar sa existe o repetabilitate a actelor materiale de vanzare?
Ma refer la cel putin doua vanzari de droguri pentru ca respectivele fapte sa poata fi caracterizate ca fiind trafic de droguri in sensul ca o singura vanzare sa nu fie suficienta.
A obtinut cineva o achitare din acest motiv? Are cineva o hotarare judecatoreasca de achitare pentru aceste considerente?
Eu am cautat si inca nu am gasit ceva care sa ma lamureasca pe deplin.
M-ar interesa care ar fi ratiunile pentru care o singura vanzare sa nu fie suficienta.
O hotarare in acest sens am vazut si am o banuiala dar sunt curios sa observ si alte opinii si eventual ceva jurisprudenta in materie.
Am impresia ca ceea ce intrebati este in legatura cu articolele 7 si 8 din legea 39/2003, unde trebuie dovedita frecventa , rolurile si perioada. Am avut un coleg de camera care a incercat sa introduca 100 grame de hasis din strainatate - 1 singura fapta deci - si a primit 4 ani cu executare, nu a trebuit dovedita frecventa.
Faptul ca o persoana poate fi condamnata pentru un singur act material se intampla in jurisprudenta.
Nu este insa vorba de Legea nr 39 / 2003.
Pe un singur act material de presupus trafic de droguri am avut achitare dar din alte considerente si nu pentru ca ar fi fost vorba de un singur act material.
Notiunea de repetabilitate pare sa fie o cerinta esentiala pentru condamnarea persoanei doar in cazul in care exista investigatori sub acoperire care depasesc anumite limite si devin astfel agenti provocatori.
Aici pare sa fie cerinta obligativitatii repetabilitatii pentru ca in caz de infractiune provocata un singur act material comis in stare de provocare nu ar dovedi traficul de droguri.
Prin extinctie, aceeasi poate fi si situatia in caz de dare si luare de mita in cazul in care agentul provocator instiga la savarsirea infractiunii.
Pe aceste aspecte m-ar interesa o jurisprudenta cu hotarari publicate sau nepublicate ale diferitelor instante de judecata.Asa cum aratam, analogia poate fi si din materia infractiunilor de coruptie.