Ca presedinte asociatie sportiva (ong) am inchiriat o sala de sport in cadrul unui liceu, pt a desfasura activitati de timp liber, fotbal in cazul meu. Cu directorul liceului am incheiat deci un "contract ocazional de inchiriere". As avea 2 intrebari:
1.) Trebuie sa platesc impozit pentru el sau sa il declar undeva?
2.) Este o persoana din cadrul acestui liceu (un profesor), fost inspector pe educatie fizica, cam frustrat si foarte bagacios care ma tot interogheaza: cat dau? cui dau? pe ce baza? daca sunt in regula cu primaria? etc... deja sunt putin speriat pt ca tipul acesta m-a sunat si pe telefon cu nr ascuns (nu stiu cum a facut rost de numarul meu) si m-a si amenintat. Ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat, o seara frumoasa!
Obligațiile fiscale (plata impozitului) revine celui care încasează chiria, adică celui care a închiriat acel spațiu. Locatorul trebuie să înregistreze contractul la fisc și nu locatarul.
Dacă ați înregistrat acel contract în contabilitatea ONG-ului D-voastră și puteți justifica plata chiriei către proprietarul sălii de sport, nu trebuie să vă faceți probleme. Ce fac cei de la liceu cu banii e treaba lor. Ei au datoria să respecte prevederile fiscale referitoare la aceste incasări.
Acces sala sport
sport18
Buna ziua ,
Va rog sa ma ajutati cu gasirea unei solutii in vederea obtinerii accesului asociatiei spotive de fotbal din Mangalia in sala de sport a unui ... (vezi toată discuția)