avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare fara semnatura paratului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare fara semnatura paratului

Paratul a depus intampinarea prin fax in ziua dezbaterii.
Intampinarea a fost semnat numai de avocat care avea inputernicire numai pentru redactare.
Ce parere aveti despre situatia asta? Ajunge semnatura avocatului?
In situatia in care intampinarea a fost semnata de catre o persoana care nu are calitatea de a semna, ati putea invoca exceptia lipsei dovezii calitatii de reprezentant, exceptie pe care instanta trebuie sa o puna in discutia partilor si trebuie sa o solutioneze conform principiului contradictorialitatii, adica numai dupa ce au fost puse concluzii asupra acesteia de catre toate partile din proces. Astfel, daca apreciaza ca ceea ce spuneti dumneavoastra este corect si domnul avocat nu avea dreptul de semnatura, se poate cita paratul cu mentiunea daca intelege sa-si insuseasca intampinarea si sa fie prezent la termenul urmator pentru a o semna. Cu stima.
~ Conținut șters la cerere ~
@ matekevin

În ipoteza în care întâmpinarea este formulată de către reprezentant se va menţiona această împrejurare şi se va ataşa dovada calităţii de reprezentant.

In fine, întâmpinarea trebuie semnată, deoarece lipsa semnăturii atrage sancţiunea nulităţii întâmpinării în condiţiile art.105 alin.2 C.proc.civ. Nulitatea poate interveni, în temeiul acestor dispoziţii, şi în ipoteza lipsei celorlalte elemente din întâmpinare .

Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
In baza imputerniciri date de reclamant sau parat, prin constractul de asistenta juridica insusit de parti, avocatul este obligat a formula cereri, actiuni,intampinari si nu reclamantul sau paratul. Toate actiunile invocate mai sus avocatul le formuleaza in numele clientului sau in baza mandatului incredintat, si totodata raspunde actiunile intreprinse de el.
Stimate forumist @matekevin,

Din cele ce înțeleg de la dvs, avocatul care a semnat întâmpinarea avea împuternicire pentru redactare.

Astfel, eu nu văd o problemă privind semnătura sa pe înscrisul respectiv, deoarece tocmai acest serviciu avocațiaț l-a îndeplinit.

Problema era dacă l-ar fi apărat pe client prin deplasare în fața instanței, prin susținerea cauzei - administrare probe, concluzii orale...etc. Dar acesta nu a făcut mai mult decât ceea ce l-a împuternicit clientul său, iar avocatul poate semna actele redactate de el în numele clientului.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnatura fara imputernicire avocatiala cris_deo cris_deo buna seara . am si eu o intrebare: o actiune in judecata poate fi facuta si semnata in acelas timp de un avocat daca nu are imputernicire avocatiala de la o ... (vezi toată discuția)
O exceptie poate fi invocata direct intr-o cale de atac, fara a fi insa dezvoltata in scris ca si motiv al respectivei cai de atac ? Victor Mihai Ciobanu Victor Mihai Ciobanu Intr-un lititgiu de munca, salariatul a fost reprezentat la fond prin avocat, fara ca acesta sa faca dovada calitatii de reprezentant. Cererea a fost semnata ... (vezi toată discuția)
Cadru procesual maria1956 maria1956 Buna ziua ma numesc Ungureanu si chemarea in judecata impotriva, autoritatii pentru restituirea proprietatilor am semnat-o in numele meu si al celorlalti ... (vezi toată discuția)