Buna ziua.Vreau sa aduc in discutie situatia locuintei mele actuale,proprietatea mai multor persoane.Aceasta locuinta a fost cumparata de catre socrii mei prin vanzarea fostei lor proprietati.Actele pe casa au fost intocmite pe numele socrilor,a fiului lor si norei,in parti egale.La scurt timp soacra a decedat,iar fiul a divortat,eu fiind actuala sotie.Dupa cumpararea casei,fosta sotie a facut un credit,pe numele ei pt diverse reparatii,imbunatatiri,credit pe care noi il platim si in prezent desi ei au divortat dupa 2 ani,de la cumpararea casei,iar noi santem impreuna de 4 ani si jumatate.Asa am convenit noi de buna credinta.Cum timpul a trecut si nu a u gasit o solutie amiabila de rezolvare a situatiei,ne-am gandit la partaj.Mentionez ca s-a facut succesiune dupa decesul soacrei si partea ei a revenit sotului meu.Socrul meu locuieste cu noi si nu doreste sa despagubeasca pe fosta nora pe motiv ca banii au fost in totalitate ai sai si a sotiei decedate.Ce sfat ne puteti da?Multumesc.
Deschideti proces de partaj. Daca socrul are si acte doveditoare ca au fost banii lui si fosta nora nu poate dovedi ca imbunatatirile au fost facute cu banii ei, atunci nu va trebui sa o despagubeasca.
Puteti sta si in continuare in aceasta neclaritate juridica... dar, cu cat trece timpul lucrurile se vor rezolva cu mult mai greu si cu costuri mult mai mari!
Multumesc.Ma gandeam sa nu mai platim rata la credit,insa nu putem sti cum se v-a aprecia in instanta acest fapt.Poate ca ar trebui sa ne restituie banii.Se pot estima costurile pt partaj?