avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... singurii mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

singurii mostenitori

Buna ziua! Situatia sta cam in felul urmator: parintii mei au divortat, tata s-a recasatorit, a mai facut un copil. In urma cu 7 ani tata a decedat, apoi la 2 ani a decedat si fratele lui pe numele caruia era si casa parintilor lui. Anul trecut au decedat si parintii, iar acum casa aceea e ca si parasita... Eu cu fratele meu suntem singurii mostenitori, in conditiile in care unchiul nostru nu are copii. Am incercat sa iau legatura cu fratele meu, dar se pare ca trage de timp, iar actele casei sunt la el. Poate face ceva in privinta casei fara celalalt mostenitor, adica eu?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:15, 28 Ianuarie 2013
Toti copii tatalui dvs au drept la mostenirea dupa bunici in calitate de nepoti de fiu predecedat. Fara dezbaterea mostenirii dupa bunici si Tata succesiv nu puteti face nimic.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
ContSters250994, utilizator
Puteti sa-l notificati/somati in vederea deschiderii succesiunilor.

In cazul in care nu se prezinta singura cale este depunerea unei actiuni in justitie pentru deschiderea succesiunilor si eventual a iesirii din indiviziune.

Daca considerati ca nu va puteti descurca singur apelati ca asistenta juridica a unui avocat.
Iar in cazul in care ne intelegem? Ma gandesc ca la notar trebuie sa mergem... si totul se rezolva mai simplu. In principiu vroiam sa stiu daca poate face ceva doar el, fara mine. Multumesc!
Mergeti la notar impreuna si dezbateti amiabil .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral urmat de vanzare -cumparare cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Vroiam sa va intreb a cat parte din mostenire imi revine in urma vanzarii unui teren la tara in urmatorul caz: -parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Mostenire Maria 32 Maria 32 Buna ziua ,parinti mei au decedat acum 21 ani avem o casa construita d tata dar p numele bunicului ,noi suntem doi frati gemeni si p langa noi o matusa ( sotia ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)