avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... situatie juridica imobil
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

situatie juridica imobil

Buna ziua

Dorim sa achizitionam o casa, care in CF este inregistrata astfel adapost compus din bucatarie x mp, baie x mp, 2 camere x mp, camara x mp, pivnita x mp, hol x mp etc( sunt inscrise in CF toate spatiile cu denumire si dimensiune).
Terenul este intravilan, dar nu ne-am uitat cu ce destinatie.
Pe aceast imobil cu terenul aferent, s-au efectuat tranzactii de vanzare- cumparare in decembrie 2012.
Ne intereseaza daca acest imobil conform legislatiei in vigoare ar putea fi demolat, tinand cont de faptul ca toate aceste inscrisuri exista in CF.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: atomatom , utilizator 19:14, 27 Ianuarie 2013
Din moment ce il veti cumpara, puteti sa demolati constructiile dupa, in baza unei autorizari de desfiintare a constructiilor obtinuta de la Primarie.
Multumesc pentru raspuns, dar noi nu dorim sa demolam, ne intereseaza daca Primaria ne poate demola cladirea considerand-o ilegala.
Din moment ce ea este intabulata inseamna ca exista acte pt ea.cereti documentatia la Cartea Funciara sa vedeti ce acte exista.
Multumesc frumos. Eu nu inteleg de ce nu este intabulata casa, ci este intabulata adapost.Asta este nelamurirea mea, dar cred ca cel mai sigur voi obtine relatii de la Primarie.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
atomatom, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras de carte funciara- suprafete bogdanucom bogdanucom In urma achizitiei unui apartament de 50 mp (suprafata desfasurata) si terenul aferent (cota) de 8mp in Extrasul de carte funciara pentru informare apar ... (vezi toată discuția)
Succesiune tichil tichil Am un contract de intretinere incheiat in 1993 care cuprinde ; casa compusa din 2 camere, hol si camara, bucatarie de vara, sura cu 2 grajdiuri, curte si ... (vezi toată discuția)
Mostenire Danetalu Danetalu Buna ziua, Nu stiu daca am ales bine categoría privind situatia noastra . Suntem 2 frati care am mostenit dupa moartea ultimului parinte un spatiu comercial ... (vezi toată discuția)