avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... speta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

speta

buna ziua, am urmatoarea speta;
la data de 29 iunie 2012, ora 23,15, in incinta unui club de noapte din bucuresti a izbucnit spontan spontan intre 2 dintre clientii clubului.x si y.
personalul de paza al clubului,fara sa anunte politia'acesta a sunat doi prieteni,pe care i-a cghemat in fata clubului, precizindu-le ca vrea sa il omoare pe y pentru ca a fost dat afara din club.
in jurul orei 1,00 /30 iunie 2012/ y a parasit clubul,insotit de z. in fata clubului il asteptau x, impreuna cu q si w, acesta din urma in virsta de 17 ani.
x si w au inceput sa ii aplice lui y mai multe lovituri cu bate de baseball metalice, in timp ce q il impiedica pe z sa intervina in favoarea lui y .la un moment dat, w a scos din buzunar un cutit cu care i-a aplicat mai multe lovituri lui y in zona abdominala.
intrucat y si-a pierdut cunostinta,x q si w au fugit,iar z a alertat personalul clubului si serviciile de urgenta - politie si salvare, dar pana la sosirea acestora y a decedat. in urma autopsiei s-a onstatat ca y a decedat ca urmare a loviturilor primite in cap de y , care i-au produs leziuni incompatibile cu viata si nu ca urmare a loviturilor cu cutitul, care nu afectasera niciun organ vital.
care e incadrarea juridica a faptelor tuturor persoanelor implicate
va rog frumos sa imi spuneti punctul dumneavoastra de vedere referitor la speta mea

ma intereseaza urmatoarele aspecte:

numarul de participanti la in fractiune

calitatea de participant ( autor, coautor, instigator, complice )

capacitatea ceruta de legea penala a participantilor

locul si data savarsirii infractiunii

procurarea/obtinerea de mijloace folosite pentru savarsirea infractiunii

cauza decesului lui y

va multumesc anticipat nicoleta zmeu
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
nicoletabeatrice, utilizator
Cel mai recent răspuns: nicoletabeatrice , utilizator 17:24, 27 Ianuarie 2013
Omor calificat săvârşit în public) , sau omor deosebit de grav ( prin cruzimi) , din punctul meu de vedere.Există participaţie penală , sub forma coautoratului, a instigării şi a complicităţii .
Lovituri cauzatoare de moarte nu prea aş considera să fie, deoarece s-au aplicat cu intenţie lovituri în zona capului , cu obiecte dure şi apte să provoace leziuni foarte grave, letale.
va multumesc pentru opinie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta complicata Daniela2611 Daniela2611 Ma scuzati,ma puteti ajuta si pe mine cu rezolvarea acestei spete? Am incercat sa ii dau de cap dar ma blochez la un moment dat! Daca nu e cu suparare, ... (vezi toată discuția)
Lovire iulianciolan iulianciolan lovirea cu pumnii si picioarele dupa care cu cutitul in zona toracica, este tentativa de omor? (vezi toată discuția)
Tentativa de omor calificat sau vatamare corporala gepisan gepisan In urma unei altercatii verbale care a degenerat intro bataie cu mai multi \" actori\"la care am participat fiind chemat de un prieten disperat de injuriile ... (vezi toată discuția)