avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt o viitoare mamica si am nevoie de ajutor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt o viitoare mamica si am nevoie de ajutor

va rog sa ma ajutati cu un rasp ,sunt i viitoare mamica care in mai o sa nasc dar din pacate o sa fac si un test de adn ca copilul sa fie recunoscut si am inteles ca pot scoate copilul din spital si fara certificat de nastere si ulterior sa se faca acest act ..ma intereseaza daca copilul poate sa ramana maxim 30 de zile fara certificat pt ca atat dureaza rezultatul de la buc..si daca este adevarat ca pot pleka din spital fara certificat urmand sa fie facut ulterior..multumesc si astept rasp
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:36, 27 Ianuarie 2013
Pentru copii nascuti vii actul de nastere se face in termen de 15 zile de la nastere.

Noul cod civil
Art. 450. - (1) Copilul din afara căsătoriei ia numele de familie al aceluia dintre părinţi faţă de care filiaţia a fost mai întâi stabilită. (= mama)
(2) În cazul în care filiaţia a fost stabilită ulterior şi faţă de celălalt părinte, copilul, prin acordul părinţilor, poate lua numele de familie al părintelui faţă de care şi-a stabilit filiaţia ulterior sau numele reunite ale acestora. Noul nume de familie al copilului se declară de către părinţi, împreună, la serviciul public comunitar local de evidenţă a persoanelor la care a fost înregistrată naşterea (in lipsa acordului hotaraste instanta)
multumesc
Buna Elena,
Acum 3 ani am trecut prin aceeasi problema. iti spun care a fost pentru mine calea cea mai usoara...
Am inregistrat copilul doar pe numele meu, la tatal copilului fiind trecut --.
Dupa care se incepe procedura de recunoastere a copilului. Instanta din Romania nu iti va accepta testele facute in privat, decat cel de la Institutul de Medicina Legala care costa 3600 de lei si se astepta aproximatix 5-6 saptamani. Testul facut in privat costa cam 400 de lei dar nu are relevanta in fata instrantei si nu va putea fi folosit ca proba(decat asa intre voi, tu si tatal copilului)

Iti las adresa mea si putem discuta mai mult. Ai sa te lovesti de multe neconcordante si detalii. Pe mine in total ma costat vreo 2000 de Euro (intre test si cheltuieli de judecata care nici in ziua de azi inca nu i-am primit)
kici_013@yahoo.com
Cred ca @monaelena e in alta situatie, taticul vrea sa recunoasca bebe-ul dupa ce se convinge ca e al lui :(.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele tatãlui Adi90 Adi90 Sunt necasatorita si urmează sa am un copil pe care o sa trebuiasca sa-l declar pe numele meu deoarece Tatal nu este in tara. Întrebarea mea este : cand ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al fostului sot spincium spincium Dragi consultanti! Urmatoarea situatie: In urma divortului de fostul meu sot am pastrat numele de familie al acestuia, pentru a avea acelasi nume de ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele tatalui stana_i2010 stana_i2010 Cand am nascut copilul eram in proces de divort. Copilul a fost trecut pe numele fostului sot, acesta fiind trecut si la rubrica tata.. Dupa terminarea ... (vezi toată discuția)