avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare - cumparare sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare - cumparare sau donatie?

Buna ziua,
Pe scurt,povestea este urmatoare:traieste doar bunicul intr-un sat uitat de lume.Are 4 copii imprastiati care nu vin sa-l vada,El are 90 de ani si are nevoie de ajutor.Este dispus sa-mi faca acte pe 1000 m.p.din gradina casei din cei 3800 pe care ii detine .Nu are dezbatuta mostenire dupa decesul bunicii.Mama mea,unul din copii, spune ca aceasta i s-ar cuveni(aproximativ 1/4) si este de-acord ,numai sa am grija de el.Intrebarea :Poate el sa faca acte in conditiile expuse mai sus?Ce ar putea face mai usor si mai ieftin act de vanzare cumparare sau donatie,sa nu am probleme mai tarziu?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: maryes , utilizator 19:31, 27 Ianuarie 2013
Daca si bunica care este decedata era proprietara pe acele bunuri impreuna cu bunicul , nu puteti face nimic pana nu se dezbate succesiunea dupa bunica! Apoi dupa succesiune se face un partaj intre mostenitori si mama dvs sau bunicul va poate dona vinde sau sa incheie contract de intretinere pt ce le revine in lot dupa partaj sau fara partaj sa va doneze sau vanda cota parte ideala dvs ramanand in indiviziune cu ceilalti mostenitori. Insa pt acest lucru in afara de dezbaterea succesiunii va trebuie si cadastru si intabulare.
Multumesc pentru promptitudine! De cadastru,intabulare stiu ,dar daca este vorba de dezbaterea mostenirii e clar ca nu se poate face nimic.Pe unchi nici nu as sti de unde sa-i iau.Asa ca saracul... bunicul ... Asta e! Numai bine!
Revin-si daca pe titlu de proprietate este trecut numai numele lui?
Daca pe titlu este trecut numai numele bunicului faceti un contract de intretinere. Va trebuie cadastru si intabulare.
Buna seara.maryes,scuzati-ma ca imtervin,dar am ramas inmarmurita de raspunsul dumneavoastra.adica.....:saracul bunicu,,,asta e...:Este de neconceput sa ne parasim batranii doar pt simplu motiv ca nu castigam avere dupa urma lor.Sarmanii nostri batranI,
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
camicr, utilizator

Alte discuții în legătură

Clauza de habitatie viagera adaa_19 adaa_19 Buna seara! Am o nelamurire.Bunicul meu are un imobil in care sta cu o concubina,care il ingrijeste de aproximativ 13 ani fara sa primeasca nici un ban(doar ... (vezi toată discuția)
Succesiunea cristache paula cristache paula va rog mult ajutati-ma cu unele nelamuriri. mama mea vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul meu ,si nu stiu ce parte ii revine ei. bunicul meu a avut 4 ... (vezi toată discuția)
Act de partaj voluntar cu uzufruct viager cipriang4s cipriang4s Buna ziua,numita C M. a incheiat un Contract de partaj voluntar prin care ia lasat casa unui nepot cu instituirea uzufructului viager!Nepotul nu a ingrijito pe ... (vezi toată discuția)