avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema umflare factura de catre asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema umflare factura de catre asociatia de proprietari!

Buna ziua,
De mai bine de un an de zile asociatia de proprietari imi tot umfla factura fie imi pune in plus la consum fie baga pierderi imense, le-am tot inghitit insa luna asta au intrecut orice imaginatie. Pe scara mai suntem patru familii bransate la CET(pentru apa calda). Asociatia a calculat toate pierderile de apa rece doar celor patru familii bransate la CET iar restul de 16 familii(care au centrale proprii) au trecut 0 la pierderile de apa rece.
Nu era normal ca pierderile de apa rece sa fie impartite in mod egal la toate apartamentele in functie de numarul de persoane? Am intrebat pe cei de la asociatie si ei mi-au raspuns ca doar cei care nu au centrala proprie platesc toate pierderile ceea ce mi se pare aberant si abuziv in acelasi timp.(ei spun ca asa e regula acum, cei fara centrale proprii sa plateasca toate pierderile)
Sper ca nu v-am plictisit cu problema mea si daca este cineva in masura sa ma indrume cu ce este de facut ca sa pot rezolva problema ii multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
mihai15mai, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 11:39, 29 Ianuarie 2013
Fiecare asociatie isi face nu sistem propriu de repartizare a diferentelor de apa (calda si rece), ori pe cota-parte indiviza a apartamentelor, ori pe numarul de persoane care au locuit in luna respectiva sau valoarea facturii se imparte la mc declarati si atunci valoare unui mc este mai mare, sau o combinatie intre acestea. Dar nu se poate sa puna toate pierderile DOAR pe anumite apartamente, nu se poate pentru unii muma si pentru altii ciuma.
Gasiti in partea dreapta la "Documente utile" un model de impartire a acestor pierderi.
Pierderile de apa se repartizeaza dupa numarul de persoane, dupa cota-indiviza sau dupa consum, in functie de hotararea Asociatiei.
In cazul dumneavoastra trebuie ales modul dupa consum deoarece cei cu centrale folosesec apa rece si pentru a produce apa calda, deci consuma mai mult decat cei care primesc apa calda de la CET.

Hotararea Asociatiei este ilegala si, daca nu vor sa revina asupra modului de calcul nu va ramane decat sa ii actionati in justitie.

Daca ei pretind contrariul sa va arate legea dupa care au calculat.
Este total abuziv acest mod de a repartiza diferentele de apa, asa-zisele "pierderi".

Faceti o sesizare scrisa, inregistrata, la care sa vi se raspunda de catre presedintele asociatiei.
In aceasta sesizare solicitati sa vi se arate si regulamentul de repartizare a acestor pierderi.
In cazul in care nu exista acest regulament sau nu sunteti multumit de raspuns...sau nu vi se raspunde nimic, reclamati la primarie, la biroul de relatii cu asociatiile de proprietari.

Toate apartamentele trebuie sa plateasca aceste diferente, indiferent ce criteriu se alege.
Multumesc pentru raspunsuri, asa se intampla tot timpul, lumea vine nemultumita se cearta acolo si nu se rezolva nimic, pur si simplu nu ai cu cine discuta. Iar cand le ceri explicatii incep sa devina agresivi. Pur si simplu nu-i intereseaza, ei doar taxeaza. Problema la mine e ca stau in chirie si nu am nici un contract facut cu proprietarul, acea sesizare ar trebui s-o fac pe numele proprietarului?
Exista vreun formular tip dupa care se face o sesizare?
Nu este un formular, scrieti cu vorbele dv.
Rugati-l pe proprietar sa va ajute si sa intervina el. Asa este normal.....

....sau mutati-va de-acolo.

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)
Probleme referitoare la calculul consumului de apa calda si apa rece ceilie ceilie buna ziua ! am rugamintea sa imi precizati daca exista un temei legal pentru urmatoarea situatie : in cazul unui apartament contorizat din bucuresti , ... (vezi toată discuția)