1 Am (cu toate actele in buna regula, incusiv cadastru) un ap. de 2 camere in S5
In urma cu cateva luni am evacuat (cu sentinta definitiva si irevocabila) niste chiriasi care NU plateau sistematic intretinerea de peste 3 ani
2 Pentru a incerca sa forteze ramanerea in locuinta, respectivii au deschis (inainte de evacuare) o actiune pt instituirea unui asa-zis “drept de retentie” pretinzand ca ar fi facut imbunatatiri al caror cuantum depaseste cu mult chiar valoarea acuala a locuintei.
3 NU au prezentat (actual faza = fond) nici un fel de act, nu au platit taxa pt expertiza tehnica impusa de instanta) .
Mai mult, locuinta e intr-o stare de degradare avansata unele din instalatii fiind practic vandalizate ; deci necesita reparatii capitale.
4 Intrebari :
- avand in vedere actiunea care – teoretic greveaza locuinta- pot sa o vand ?
- ei pot bloca aceasta vanzare ? daca da, pe ce baza ? (lege, art., paragraf...)
- este deci necesar sa astept parcurgerea intregului lant juridic: fond, apel, recurs,
contestatie in anulare (= cel putin 2 ani) .. pt ca pot vinde casa?
Mutumesc!
Da, intr-adevar, ei cer 26000 Euro......nici mai mult nici mai putin!
Eu am depus la instanta un set de foto color cu "imbunatatirile" = VANDALIZARILE si explicativele aferente.
Este clar ca NU dreptul de proprietate este vizat direct ci EXCROCAREA mea prin forarea unei asa-zise decizii in instanata.
Ramane deci setul de intrebari...
Probleme cu chiriasii..
Jenns
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,..in cazul in care eu ca proprietar al unui apartament, vreau sa evacuez chiriasii cu datorii, ce probleme as ... (vezi toată discuția)