avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate revoca donatia?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate revoca donatia?

In urma mortii bunicului meu, rudele mele (mama, fratele ei si fratele bunicului meu) au donat mostenirea (un apartament) pe numele meu si a sotiei mele. Dupa nasterea copilului nostru (are 8 luni acum), sotia mea imi intenteaza proces de divort si banuiesc ca tinteste partajul.
Donatia a fost facuta acum 2 ani. Rudele mele au insistat ca donatia sa fie facuta numai pe numele meu, dar la momentul respectiv nu am stiut de intentiile sotiei mele. Se poate face ceva pentru ca apartamentul sa nu fie partajat?
Cel mai recent răspuns: Robert68 , utilizator 13:59, 28 Februarie 2005
Din pacate donatia poate fi revocata in cazuri strict prevazute de lege- art.829 cod civil. Sansele sunt foarte mici. Totusi ar trebui vazut actul de donatie, poate cadin continutul lui ar putea fi gasita o portita. Pentru alte relatii cristinascripa@yahoo.com. Av. C. S.
Sotia mea a lovit-o pe mama mea si a parasit familia acum 3 luni, pe 2 decembrie. A incasat in tot acest timp si idemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Am ramas eu cu baietelul, care pe atunci avea 5 luni.
Robert - cred- ce intentionezi sa faci? Ce te deranjeaza ma rau faptul ca a plecat sau ca a incasat indemnizatia desi copilul a ramas la tine? Mai exista sanse de impacare? Daca da ar trebui sa incerci sa le fructifici macar pentru copil. Este prea mic sa ramana fara mama. Poti sa-mi scrii si la cristinascripa@yahoo.com. Pentru a incasa tu alocatia ar trebui sa ai o hotarare de incredintare minor. Dar daca vei hotara totusi ca singura alternativa este divortul, vei obtine aceasta incredintare in cadrul divortului, si nu este nevie sa actionezi separat . Av. C.S.
scuze . Nu am realizat legatura dintre mesaje. Chiar daca sotia ti-a lovit mama fara o hotarare judecatoreasca in acest sens va fii destul de greu de dovedit ingratitudinea - daca la asta faceai referire in mesaj. Revocarea donatiei nu este imposibila dar ai nevoie de probe foarte solide pentru asta. Av. C.S.
Ceea ce am vrut sa spun este ca sotia mea a urmarit numai interese materiale: concediu cu o idemnizatie buna, apartamentul, in cazul in care dupa divort i se incredinteaza ei copilul. Dar, de fapt, de 3 luni a abandonat familia, nu a contribuit, conform obligatiei de parinte, la cresterea copilului si a intentat proces de divort, precedat de o ordonanta presedintiala de incredintare de urgenta a copilului. Primul proces l-am castigat deocamdata. Eu nu vreau idemnizatia ei. Eu vreau numai sa-mi cresc baietelul, de 5 luni este in grija mea (nu v-am mai spus ca din octombrie in decembrie sotia mea a fost internata in spital cu o boala psihica...), si sa-mi pastrez bunurile care provin din familia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor /ordonanta presedintiala se poate stabili ca minorul rezultat din casatrorie sa fie incredintat temporar unuia dintre parinti pe cale de ordonanta presedintiala pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)
Partaj anonim anonim In urma divortului in care exista un minor si imobilul apartine sotului prin act de vinzare cumparare, dinaintea casatoriei, cum se face partajul? (vezi toată discuția)
Custodie trans trans sunt taticul unui baietel de 4 ani, sotia a parasit domiciliul impreuna cu baietelul nostru. Acum familia ei m-a amenintat ca ma bate si copilul o sa il vad ... (vezi toată discuția)