avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... trecere de la contractual la functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

trecere de la contractual la functionar public

Sunt angajat in campul muncii din anul 1985 , din august 1997, lucrez la o primarie,ca persoana contractuala, in functia de referent cultural , gradul I( ultimul grad pe aceasta functie), , deoarece in anul 2008, luna iunie , am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative, am avut un salariu de 1473/1373.
In anul 2010, in luna august , primaria, m-a reincadrat (???) in functie publica ( functionar public), ca inspector protectie civila, cu cls.I, gr. Asistent , tr I cu un salariu de 1039, iar pe cartea de munca s-a operat 844/779 lei (probabil datorita diminuarilor salariale de 25% , dat de guvernul Boc). INTREBARE:
Este corect ce a facut administratia publica , prin faptul ca mi-a diminuat salariul , fara ca eu sa fiu de acord si fara sa semnez vre-un act aditional?
Nu trebuia cel putin sa mi se pastrezeze un salariu apropiat celui avut anterior ?
Ce mai pot face acum ? Tinand seama de perioada lunga , de cand le tot spun ca s-a facut o greseala!(In codul muncii spune ca este o sanctiune, ori eu am avut calificative cu FB).
Ce treapta de salarizare trebuie sa am in august 2013 si ce salarizare trebuie sa am ??

Cel mai recent răspuns: gordius63 , utilizator 23:28, 31 Ianuarie 2013
2 ani si 2 luni , la 1 august 2010, pe ce grad profesional trebuia sa ma aseze? iar acum am 4 ani si 6 luni, la ce grad trebuie sa fiu?
si daca in 2012, am fost la cursuri de inspector, poate sa-mi dea vre-o gradatie ceva? si anul acesta merg la perfectionare..... mi se ia in calcul , pentru o crestere de salariu? ca noi bugetarii .....
Buna ziua.
In situatia in care conform fisei de post exercitati prerogative de putere publica s-a facuta numirea d.voastra in functia publica. salariul nu este stabilit corect cu diminuarea de 25%.
in situatia in care din 1985 nu au fost intreruperi de activitate .(inspector, clasa I, grad asistent, treapta I) 866 +25%(gradatie 5) = 1083. Incepand cu data de 01.12.2012 acesta ar trebui sa fie salariul d.voastra, avand in vedere reintregirea salariilor.
La data indeplinirii conditiilor de promovare in grad profesional ( 3 ani de la ultima promovare sau de la numirea in functia publica actuala) puteti promova in gradul profesional principal. ar trebui ca incadrarea d.voastra sa fie 915 ( inspector, clasa I, grad profesional principal si fosta treapta de salarizare 3) + 25 % vechime = 1144.
iar cei 15% spor de antena din ce se calculeaza ? Din 915 , sau din 1144?
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
baza, utilizator
915, desi "minunata" lege spune ca vechime se include in salariul de baza

Alte discuții în legătură

Promovare de studii medii la studii superioare ciobotaruhoria11 ciobotaruhoria11 Sunt functionar public primarie cu o vechime la acelasi loc de munca de 25 ani. In anul 2010 mi s-a facut reincadrarea conf legii ca referent clasa III, ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare cameliamaria75 cameliamaria75 Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata ... (vezi toată discuția)
Salariul de incadrare pentru functia publica de inspector im_swenky im_swenky Buna seara! Numele meu este Iulia si lucrez la una din primariile de sector din Bucuresti. In vara anulul 2008 am absolvit ase-ul iar in urma examenului de ... (vezi toată discuția)