avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ref despagubire Rca
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ref despagubire Rca

Buna ziua.
Hai sa incep sa va povestesc problema mea, poate ma poate ajuta si pe mine cineva.
In decembrie 2011, imi vine acasa de la politie cum ca as fi lovit intr-o parcare o masina de asemeni parcata . Eu nu am simtit (pe masina nu se vedea nici un semn) si am zis asta in pv de la politie , politia mi-a zis ca paznicul parcarii respective a vazut numarul masinii.Am primit amenda de la politie, am dat copie dupa rca - valabil, am fost la asigurari. In august 2012 primesc acasa o invitatie la conciliere din partea celor care ''le-am lovit masina'' si din partea firmei de asigurari. Din sedinta avuta a rezultat ca : firma de asigurari nu a vrut sa despagubeasca si a instiintat pagubitul de acest lucru pe data de 12.04.2012 ( a expus ca motive ca : nu coincide paguba dupa auto avariat cu ce am eu pe masina, apoi zice ca are o declaratie prin care paznicul parcarii zice ca persoana ce a fost la volanul masinii nu e cea din poza de la asigurarii); apoi pagubitul pretinde ca el vrea banii pe dauna deoarece el si-a reparat masina si ne aduce ca dovada un deviz de plata cu data de 05.06.2012. Dupa acea conciliere primesc acum vreo 2 zile o instiintare prin care suntem chemati ca parte in proces in calitate de intervenient.
Va rog sa-mi spuneti ce pot face? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ciprian Dinu , Avocat 09:02, 29 Ianuarie 2013
Daca ati avut o polita RCA valabila in acel moment la o societate agreeata si autorizata, sunteti in legalitate. Daca asiguratorul nu acorda despagubiri, nu mai este problema dumneavoastra, iar daca pagubitul va solicita despagubiri introducand actiune in instanta, va trebui sa apelati la sfatul unui avocat cu experienta in acest domeniu.
Daca sunteti citat in calitate de intervenient, avand o asigurare valabila la data "accidentului", nu trebuie sa va faceti probleme prea mari, procesul desfasurandu-se in principal intre pagubit si asiguratorul RCA.
Ar trebui sa trimiteti o intampinare la instanta in care sa precizati ca erati asigurat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intervenient dosar civil! andreicrm andreicrm Buna ziua , Am fost chemat in judecata ca intervenient intr-un dosar civil intre doua societati de asigurari ..am facut un rca,iar intre timp am lovit pe ... (vezi toată discuția)
Dauna auto cu probleme marius____ marius____ In data de 10.01.11 in jurul orei 13:00 am fost lovit de un cetatean in timp ce ma deplasam pe o strada din Bucuresti cu cate o banda pe sens. el era parcat ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat in dauna auto a-nicoleta a-nicoleta In urma cu 2 ani am avut un accident de circulatie, cu pagube materiale, am incheiat constatare amiabila si acum m am trezit cu o citatie de la judecatorie in ... (vezi toată discuția)