avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pentru supliment la Certif de Mostenitor treb. achitat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pentru supliment la Certif de Mostenitor treb. achitat 1% impozit catre Stat?

Bunz ziua,
Va rog o lamurire:

În 2009 am dezbatut succesiunea (dupa tatal meu) la 5 luni dupa data decesului.
Deci fiind dezbatuta succesiunea in termenul de 2 ani, nu am avut obligatia platii impozitului de 1% (parcă) catre Stat.

Acum, în 2013, trebuie să fac un supliment la Certif. de Mostenitor, pentru o suprafata de padure (retrocedata in 2012).
Pentru acest supliment (padure) mi se spune că trebuie să platesc si impozitul de 1% catre Stat. (pe lînga taxele notarului, etc)
Este corect?
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
Balaurul, utilizator
Da, este corect. Este vorba despre prevederile art. 77 ind. 1 din Codul fiscal. Succesiunea trebuia dezbătută şi finalizată în termen de doi ani de la data deschiderii. Pentru orice suplimentări ulterioare (după termenul de doi ani) care au ca obiect şi bunuri imobile, se va percepe un impozit de 1% din valoarea bunurilor imobile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentare succesiune indignat indignat Dupa moartea mamei s-a dezbatut succesiunea conform testamentului. In testament se mentiona ca toate terenurile ce vor fi retrocedate ulterior decesului ei ... (vezi toată discuția)
Impozit de 1% la suplimentul de certif de most ? Balaurul Balaurul Buna ziua. Tata a decedat in Ianuarie 2009 In Iulie 2009 am dezbatut succesiunea. In [b]Sept. 2010 sunt pus in posesie [/b](ca mostenitor al tatei) cu ... (vezi toată discuția)
Modalitate ridicare pensie decedat vrinceanumihaela vrinceanumihaela In urma decesului unuia din parinti (tatal)celalat parinte a vrut sa ridice ultima pensie din contul celui decedat iar cei de la banca nu au vrut deoarece nu ... (vezi toată discuția)