avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Casca de protectie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Casca de protectie

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog, caut o lege, hotarare etc ... privind obligativitatea purtarii casti de protectie la stivuitorist ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: inspectorSSM , utilizator 19:30, 2 Februarie 2013
Nu va ajuta legea pe care o cautati (nu este o lege, ci mai multe si foarte stufoase).
Obligativitatea purtarii castii, dpdv legal, rezida din analiza riscurilor facuta la locul dvoastra de munca de catre cel insarcinat cu protectia muncii, ... riscuri care mai apoi sunt consemnate in fisele de evaluare a riscurilor si accidentare etc ... fise pe care toti angajatii sunt obligati sa le respecte etc.
Acum ... cum analizeaza persoana responsabila SSM acele riscuri si cum intocmeste documentatia .. este alta discutie.
Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentului individual de protectie aprobate prin HG nr.1048/ 09.08.2006.
La nivelul firmei se intocmesc Liste de EIP pe locuri de munca/ posturi de lucru/ activitati desfasurate/ meserii care se presteaza, tinandu-se cont de evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavira profesionala, identificate.
Evaluarea riscurilor este obligatia angajatorului prevazuta in Legea ssm nr.319/ 2006 art. 7 al.(4)lit.a) si art.12 al.(1) lit.a).
Angajatorul are obligatia sa doteze lucratorii cu EIP conform Legii ssm nr.319/ 2006 art.13 lit.r)
Stivuitoristul avea obligatia sa poarte casca de protectie daca riscurile de accidentare identificate la locul de munca/ postul sau de lucru/ pentru meseria de stivuitorist impuneau acest lucru, daca acest EIP era mentionat in Lista susamintita si daca primise pe inventar/ semnase de primire, acest sortiment de echipament.
Va multumesc pentru raspuns.

O dupa masa placuta.
In cartea tehnica a motostivuitorului la capitolul privind securitatea in munca veti gasii si prevazuta obligativitatea purtarii castii de protectie, centurii de siguranta etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare echipament de protectie dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Legislația SSM stipulează undeva concret obligativitatea prin care angajatul trebuie să semneze personal Fișa de evidență a materialelor ... (vezi toată discuția)
Echipament de protectie Adrian a Adrian a Buna ziua Care este echipamentul de protecție pentru un stivuitorist care lucrează singur in depozit,mă refer este obligatoriu sa poarte casca de ... (vezi toată discuția)
Durata de folosinta la echipamentul de lucru sau de protectie ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua ! Va rog frumos sa-mi spuneti unde gasesc durata de folosinta a echipamentului de lucru sau de protectie - actul normativ care ... (vezi toată discuția)