avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... declaratia 600
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

declaratia 600

buna
declaratia 600 pentru un pfa pana cand trebuie depusa si pentru ce venit?

eu am inteles ca daca e acelasi venit ca si anul trecut atunci nu mai trebuie depusa.

sau trebuie?

multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: marcelaL , utilizator 11:19, 30 Ianuarie 2013
Trebuie depusa oricum (chiar si cei care au mai depus), desi in lege scrie ca doar contribuabilii noi o depun. no comment
PFA este infiintat in februarie 2012.

Inca o data rugaminte pentru @ trandafir 2 nu mai dati informatii eronate.

Declaratia 600 se depune pentru prima data incepand cu acest an 2013. Ea nu a mai existat pana acum !
Se depune pana la 31 ianuarie si puteti plati cele 31.3% la aceeasi valoare la care ati platit si anul trecut contributia la pensie.
Mii de scuze anticipate daca am dat informatii eronate (cum ati spus @unmoeglich), insa ... eu am inteles ca obligatia respectiva revine doar contribuabililor infiintati dupa 1 iulie 2012 (data la care a preluat ANAFul baza de date).

Un facsimil in acest sens:
Alte precizari (facute de DGFP Valcea):
Pentru anul 2012, declaratia se depune de catre persoanele mentionate mai sus numai in situatia in care se incadreaza in una dintre aceste categorii incepand cu 1 iulie 2012.

Totusi, azi am fost la fisc si ... doamnele de acolo au spus: "NU. Depune toata lumea si cei vechi si cei noi, pentru ca sa isi refaca baza de data de la zero ca nu au incredere in ceea preluata". Eu insa cred ca difera de la judet la judet.
... de fapt asta am spus si in al 2-lea mesaj al acestui topic. ... "depune toata lumea".

Acum, daca totusi considerati ca am dat informatii eronate (aveti intradevar acest drept ca si moderator) ... pe viitor ma voi abtine in a raspunde altora. Cu respect.
Ca sa fiu mai exacta si sa-mi completez raspunsul pentru ca se poate intelege altceva:
Pentru persoanele care anul trecut, la data intrarii in vigoare a Ordinului 874/2012, erau deja contribuabili la Casa de Pensii, aceia au fost preluati de ANAF pur si simplu, fara necesitatea completarii declaratiei 600.
Pentru cei care s-au infiintat incepand cu data de 01 iulie 2012 era necesara completarea acestei declaratii.
Anul acesta se depune de catre toata lumea.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
ContSters259670, utilizator

Alte discuții în legătură

Contributie pensii narcis.moraru narcis.moraru Sunt PFA dar si angajat cu contract de munca de 2 ore/zi. Sunt obligat sa platesc contributia la pensii pentru venitul cumulat sau pot alege sa o achit ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 cameliaczeran cameliaczeran Buna ziua, doresc sa ma lamuresc in ceea ce priveste aceasta declaratie 600: trebuie depusa la organul fiscal competent numaidecat? Indiferent daca Pfa-ul ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii cas pentru pfa danipfa danipfa Buna ziua ! Am un pfa infiintat in luna octombrie 2012, cand mi-am si inceput activitatea. Din declaratia 220 pe care am dat-o atunci, venitul meu net era ... (vezi toată discuția)