avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuari pe timp de iarna
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuari pe timp de iarna

Supun dezbaterii urmatoarea speta: daca nu se fac evacuari in perioada 1 decembrie - 1 martie, in aceasta perioada adjudecatorul licitatiei prin care a cumparat apartamentul are dreptul sa ceara sistarea livrarii curentului electric sau a gazelor naturale din apartamentul care a facut obiectul respectivei licitatii ?
- daca DA, atunci cu ce ii ajuta legea pe fostii proprietari sa nu paraseasca apartamentul in perioada respectiva ?
- daca "NU" si adjudecatarul a obtinut sistarea celor doua utilitati, cum poate fostii proprietari sa remedieze situatia nou creata.
Va multumesc ca existati.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:22, 28 Ianuarie 2013

Proiectul de lege al "micii reforme" în justiţie interzice evacuarea persoanelor din locuinţe în intervalul 1 decembrie - 1 martie, în cadrul unei proceduri de executare silită, cu excepţia cazurilor în care persoana care solicită executarea şi evacuarea locuinţei nu dispune de un domiciliu.

Ex proprietarul detine calitatea de debitor si are obligatia sa respecte hotararea instantei de judecata
Instanta de judecata nu a hotarat nimic in ceea ce priveste sistarea utilitatilor. Exproprietarul nu poate fi evacuat pana la 1 martie, dar adjudecatarul i-a "taiat" utilitatile ptr a-l determina sa plece din apartament inainte de 1 martie. Avea dreprul ca adjudecatarul sa apeleze la astfel de practici ?
S-a cerut evacuarea, dar s-a admis ca ex proprietarul sa locuiasca pana la 1 martie ?

Poate a cerut sistarea utilitatilor pt ca nu are garantia ca exproprietarul va plati.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Nu s-a cerut evacuare, adjudecatarul stie ca legal pana la 1 martie nu poate cere evacuare, Dar incerca sa-l determine pe fostul proprietar sa plece inante de 1 martie prin taierea utilitatilor,
Ba, legal poate cere. Doar daca exproprietarul nu are unde sa se mute, sta pana la 1 martie. Dar daca nici cel care adjudeca nu are unde sta, are prioritate.
In fine, cel ce a adjudecat poate cere in calitate de proprietar, intreruperea serviciilor.

Alte discuții în legătură

Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)