avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuari pe timp de iarna
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuari pe timp de iarna

Supun dezbaterii urmatoarea speta: daca nu se fac evacuari in perioada 1 decembrie - 1 martie, in aceasta perioada adjudecatorul licitatiei prin care a cumparat apartamentul are dreptul sa ceara sistarea livrarii curentului electric sau a gazelor naturale din apartamentul care a facut obiectul respectivei licitatii ?
- daca DA, atunci cu ce ii ajuta legea pe fostii proprietari sa nu paraseasca apartamentul in perioada respectiva ?
- daca "NU" si adjudecatarul a obtinut sistarea celor doua utilitati, cum poate fostii proprietari sa remedieze situatia nou creata.
Va multumesc ca existati.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:22, 28 Ianuarie 2013
Utilitatile erau platite la zi, mai mult decat atat ptr plata gazelor exproprietarul beneficia de ajutorul acordat de primarie pentru incalzire.



Deci poate cere sistarea utilitatilor chiar daca pe rol exista o contestatie la executare pe motiv de viciu de procedura ?Si daca castig acea contestatie, atunci se anuleaza actele de executare si in continuare cer institutiilor ce asigura furnizarea utilitatilor sa ma repuna in drepturi ? Iar acestea imi vor cere taxe de bransare.Se ajunge la o situatie complicata, aici ar trebui ca forurile legislative sa faca lumina ptr a preintampina astfel de situati, complicandu-se si mai mult daca adjudecatarul ar instraina la randul sau imobilul (cum se intampla de obicei in marea majoritate cu apartamentele vandute prin licitatii).
Are vreo importanta daca adjudecatarul nu a facut intabularea ?

Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
yamada, utilizator
Contestatiile la executare dureaza si apoi va conta ce decide la final instanta, dvs daca veti castiga, puteti sa cereti intoarcerea executarii silite, practic o repunere in situatia anterioara, cu reintabulare pe numele dvs.
Adjudecatarul nu poate vinde fara sa intabuleze dreptul sau de proprietar.
Dvs puteti nota contestatia la executare in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizare patrundere executor yamada yamada In urma unei licitatii imobiliare, adjudecatarul apartamentului castigat la licitatie cere incuviintarea executarii silite. Pe portalul justitiei vad ca s-a ... (vezi toată discuția)
Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere sca baloisibaloi sca baloisibaloi Cum interpretați următoarea speță. Contract de închiriere pentru un spațiu, respins de către OCPI la înscrierea în CF art.888 NCC (motivul că nu ... (vezi toată discuția)