avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ADEVERINTA CRESTERE COPIL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ADEVERINTA CRESTERE COPIL

va rog sa mi dati o mana de ajutor:

- un salariat care are contr.de munca cu 8 ore si inca 5 cu 2 ore si urmeaza sa intre in concediu de crestere copil pana la 2 ani, tre sa duca la primarie adev.de la toate locurile de munca?
- la firma unde are contr. cu 8 ore se suspenda activ.pe 2 ani, conf codului muncii, dar la celelalte unde are contr.munca per.nedeterminata cu 2 ore??????? inceteaza activ. cu art.55 lit.b?????????si in adev pt.crestere copil cum se completeaza la aceste firme unde are contr. cu 2 ore? nu se poate tine cont de indemnizatia dde maternitate la toate firmele decat acolo unde are contr.cu 8 ore si unde a inregistrat medicalul cu cele 126 zile c.m.




Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:19, 28 Iunie 2013
1. - Indemnizatia pntru concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) se acorda de catre toti angajatorii dvs. indiferent de cate ore pe zi lucrati la fiecare dintre ei.
- Pentru aceasta veti duce la fiecare angajator cate o copie dupa certificatele medicale pentru concediul de maternitate, copii semnate pentru certificare de medicul prescriptor.

2. - Deasemenea indemnizatia pentru CCC se calculeaza avnd in vedere veniturile nete de la toti angajatorii dvs.(toti angajatorii va vor completa cate o adeverinta tip cu veniturile nete).
- Pentru acaesta trebuie sa faceti cerere la toti angajatorii pentru suspendarea CIM pentru a intra in CCC.
- Puteti de asemenea sa faceti si cerere pentru incetarea CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii).
multumesc frumos.
pot sa spun ca nu am dus copii xerox dupa c.m. la fiecare dintre angajatori unde am cm cu 2 ore si am facut cerere pentru incetare cu 55b. in acest caz mi se iau in considerare si acele venituri la calcul? si in acest caz, daca stiti cum arata adev.tip de la primarie, ce trebuie completat la indemnizatie maternitate????????
1. Foarte rau ca nu ati dus, ati pierdut miste bani.

2. - Angajatorul stie ca sa completeze in adeverinta tip: venitul net din fiecare luna.
- Venitul poate proveni din salariu sau din indemnizatiile pentru concedii medicale sau de maternitate.
- Venitul net este ceea ce se obtine dupa ce din venitul brut se scad impozitul si contributiile la pensie, sanatate si somaj.
adica daca am incetare cm cu 55b la fiecare dintre soc.unde aveam cim cu 2 ore, nu se vor lua in calcul la primarie si acele venituri? ( daca duc adeverinte cu veniturile pe ultimele 12 luni). aceasta adev.tip la care va referati mai sus este cea care o luam de la ei nu? si care trebuie completata
1. - Se vor lua in calcul si veniturile de la cei cinci angajatori unde lucrati cu 2 ore pe zi.
- Eu ma refeream la pierderea banilor pentru concediul de maternitate.

2. Luati formularul de adeverinta de la Primarie il multiplicati si il dati fiecarui angajator sa il completeze.

Alte discuții în legătură

Calculul concediului medical dupa ccc - doi angajatori iuliacostea iuliacostea Va rog sa ma indrumati: cic mi s-a terminat in data de 4 martie (in 4 martie copilul meu a implinit 2 ani), trebuia sa incep serviciile (1 cu norma intreaga, ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu crestere copil ana176 ana176 Buna ziua, as dori sa stiu cum se calculeaza concediu postnatal,adica cel dupa nastere,nu cel de dinainte. Sal.brut este 1374 lei. multumesc (vezi toată discuția)
Concediul ubemadi ubemadi Din 14 februarie intru in concediu prenatal...m-ar interesa toti pasii care trebuie urmati pe mai departe,ce acte trebuie sa depun pt acest concediu si pt cel ... (vezi toată discuția)