buna ziua ! am sa incerc sa fiu cat se poate de concis :
am facut o asigurare de locuinta la una dintre numeroasele firme existente iar la un moment dat am cumparat si un al doilea apartament pe aceeasi strada dar la un alt numar deci la un alt bloc si cu o alta suprafata , in momentul incheierii politei ceva a mers gresit in sistemul lor si apartamentul respectiv a fost inregistrat la aceeasi adresa cu primul dar cu numarul aferent de metri patrati celui de al doilea . mentionez ca am anexat la polita respectiva si schita apartamentului . la momentul semnarii politei nu am dat atentie adresei ci am vrut sa ma asigur ca e cel de al doilea asa ca verificat numai suprafata mentionata in schita . dupa vreo doi ani in care am achitat politele de asigurare si o tentativa de intrare prin efractie in apartamentul respectiv a fost distrusa usa de la intrare si am cerut sa fiu despagubit dar in loc de despagubire mi-a fost anulata polita de asigurare pe motiv ca e asigurat un singur apartament pe doua polite si singurul vinovat sunt eu ca am semnat :O, cu toate ca in contracte suprafetele locuibile sunt diferite :stunned::stunned: am facut si o adresa la CSA dar dumnealor m-au anuntat ca firma respectiva nu vrea sa plateasca :O
va rog sa imi spuneti si mie ce alceva as mai putea face , daca as putea sa ii dau in judecata si la ce avocat din Iasi as putea apela ,
va multumesc
Iulian
Nu rezulta daca ati intocmit/completat doua cereri de asigurare sau v-ati multumit sa semnati documentele completate de alte persoane.Daca singura eroare este cea privind adresa, si puteti demonstra acest lucru, aveti sanse de recunoastere a bunei-credinte privind asigurarile.Nu puteti presupune simplu ca "ceva a mers gresit in sistemul lor" , trebuie sa demonstrati ca ati incheiat politele pentru apartamente diferite, utilizand toate documentele, in principal atele de proprietate.Incercati o mediere inainte de a actiona asiguratorul in judecata.
Ambele polite de asigurare pentru cele 2 apartamente au fost completate de angajata firmei respective(precizez ca unul din apartamente e asigurat de 7 ani iar celalalt era de 2 ani) eu prezentand contactele de vanzare cumparare plus schitele apartamentelor.Ei mi-au raspuns ca eu sunt singurul vinovat ca nu am verificat adresa inainte de a semna si angajata dumnealor nu are nici o vina.
Va multumesc pentru raspuns,
Iulian
Contractul privind asigurarea, este reglementata de codul Civil, Tit.IX,Cap.16, incepand cu Art.2199.
Iata ce prevede in legatura cu eventuala nulitate invocata:
Declaratiile inexacte sau reticenta privind riscul
Art. 2.204. -
(1) In afara de cauzele generale de nulitate, contractul de asigurare este nul in caz de declaratie inexacta sau de reticenta facuta cu rea-credinta de catre asigurat ori contractantul asigurarii cu privire la imprejurari care, daca ar fi fost cunoscute de catre asigurator, l-ar fi determinat pe acesta sa nu isi dea consimtamantul ori sa nu il dea in aceleasi conditii, chiar daca declaratia sau reticenta nu a avut influenta asupra producerii riscului asigurat. Primele platite raman dobandite asiguratorului, care, de asemenea, poate cere si plata primelor cuvenite pana la momentul la care a luat cunostinta de cauza de nulitate.
Invocati asiguratorului ca nu a fost rea-credinta (ati aratat actele) si nu exista influenta asupra producerii riscurilor, nici asupra consimtamantului asigurarii sau pretului acesteia.
In alta ordine de idei, eroarea este pur materiala, in baza de date a asiguratorului figureaza atat adresa de domiciliu asigurat cat si cea a bunului asigurat.motivul invocat pentru neplata poate fi desfiintat de un profesionist specializat. Incercati o mediere.
1. Din ceea ce se observa la prima vedere s-a omis completarea cererii - chestionar inainte de emiterea politei(lor) In aceasta cerere , la final se precizeaza obligatoriu si documentele anexate . 2. Cel(cea) care v-a emis polita nu a mentionat ca adresa riscului nu este aceeasi cu adresa din C.I. /B.I. a proprietarului(dvs. fiind deja clientul firmei , superficialitatea operatorului care a emis polita a creeat neplaceri in final) . 3 Nu exista " ceva a mers gresit in sistemul lor " exista eroare umana . . 4 . Nu se recomanda polite pe mai mult de 1 an , deoarece valoarea imobilelor este fluctuanta iar supraevaluarea sau subevaluarea nu sunt in avantajul dvs. Din pacate , in Romania o gramada de indivizi emit asigurari , singurul lor scop fiind castigurile imediate . Verificati respectarea procedurii de emitere a politei gresite . O zi buna!
Aveti sanse de castig in fata instantei de judecata, nu ezitati sa formulati cerere de chemare in judecata. Se poate demonstra ca eroarea a fost din partea asiguratorului, deci nu avea de ce sa anuleze polita.
Inainte trebuie sa mergeti la o sedinta de mediere. Va recomand un avocat specializat in astfel de litigii.