avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... c pre-post natal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

c pre-post natal

am si eu o intrebare,,,eu de la 1 februarie trebuie sa intru in prenatal...dar este posibil sa nasc mai repde de termen, termenul ar fi 6 martie.... cum se procedeaza...? eu p 31 ianuarie merg sa imi elibereze concediu prenalat pt luna febriarie 1-28 febriarie... daca eu nasc de exemplu p 24 februarie... mise intrerupe cat stau in spital concediul deja eliberat si imi da med d fam altul? sau cum?ca doar trebuie si vizat la med muncii si predat la firma pana p 5 ale lunii urmatoare....sau s considra c pre si cat stau 3-5zilein spital knd nasc?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:10, 31 Ianuarie 2013
1. Nu puteti sa le depuneti mai inainte de a termina concediul de maternitate pentru ca trebuie sa procedati astfel:
- faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea CIM pentru a intra in CCC;
- angajatorul; emite decizia de suspendare a CIM pentru a intra in CCC.

2. Un exemplar din decizia emisa de angajator vi se da dvs. si o copie dupa ea trebuie pusa la dosarul pentru CCC pe care in depuneti la primarie.

3. Apoi angajatorul trebuie sa va elibereze adeverinta tip cu veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului, adeverinta poe care o depuneti tot la dosarul pentru CCC.

4. Ar fi bine daca ati putea sa depuneti actele in primele doua saptamani de la terminarea concediului de maternitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunerea dosarului pentru indemnizatia pentru cresterea copilului caprice28 caprice28 Buna ziua, Sunt in concediul prenatal cel de 126 de zile de la data de 1 februarie. Eu urmeaza sa nasc pe 20 martie. Intrebarea mea este cand trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru al doilea copil dutcaandrea dutcaandrea Buna ziua as dori daca se poate raspuns la o intrebare din data de 23 mai 2015 sant in concediu de maternitate pe perioada de 2 ani cu toate formele legale ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc alinadinca alinadinca buna ziua, as vrea sa stiu daca indemnizatia se plateste de la terminarea concediului postnatal sau de la data depunerii dosarului, a durat mai mult decat ma ... (vezi toată discuția)