avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Obiectul material al infractiunii Legea143/2000
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Obiectul material al infractiunii Legea143/2000

Va rog, sa ma sprijiniti in aflarea unui raspuns cu privire la Legea 143/2000 completata cu H.G. 575/2010 si OUG 6/2010.

O unitate comerciala, printre multe altele are spre vanzare un anumit fel de produs X, un produs al carui nume nu este relevant.

O persoana/cumparator se adreseaza organelor de politie cu o plangere in care, sesizeaza ceva ciudat in legatura cu produsul respectiv X.

In baza plangerii, organul de cercetare trimite produsul X la un laborator pentru studierea acestuia.

In cadrul analizei de laborator se stabileste ca pe produsul respectiv a fost pulverizata o substanta care este inclusa in tabelele anexa a legii 143/2000 astfel, parchetul intocmeste un dosar penal si trimite administratorul societatii comerciale in judecata pentru trafic de droguri.

In cadrul procesului penal s-a dispus intocmirea unui al doilea raport de constatare tehnico-stiintific care confirma in parte primul studiu, dar cu mici diferente pe care nu pun accent.

Din cate am studiat legea 143/2000, pentru a exista infractiunea de trafic de droguri este esentiala existenta obiectului material al infractiunii.

In urma studiului de laborator rezulta ca produsul X a fost pulverizat cu substanta Y care se afla in tabelul anexa la Legea 143/2000.
Intrebarea mea este:

Pentru existenta infractiunii de trafic de droguri, este necesar obiectul material al infractiunii?

Cu alte cuvinte, la analizarea VIZUALA a produsul X aceasta nu contine nicio substanta interzisa.

Dupa analizarea produsului de catre laborator daca se constata ca produsul X este pulverizat cu o solutie care este cuprinsa in tabelele anexe cu substante si precursori interzisi, insa, aceasta substanta este invizibila, substanta invizibila este considerata a fi obiect material al infractiunii?

Ori pentru a fi considerata ca fiind o substanta interzisa ar trebui sa fie cumva clar ca si in procesele cu trafic de droguri unde se judeca detinerea diferitelor cantitati de droguri existente in mod fizic, ca exemplu: 50 grame de cocaina existenta in forma de praf alb, sau 50 grame de heroina existenta in mod fizic ca proba la organele de cercetare ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 22:01, 12 Februarie 2013
Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpãrarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fãrã drept, se pedepsesc cu ....... Obiectul material este format din produsele sau substantele stupefiante precum si din plantele care contin asemenea produse sau substante.Faptul ca substanta nu este una vizibila sau nu poate fi palpabila nu inseamna ca infractiunea nu exista, aceasta consumandu-se prin faptul crearii unei stari de pericol pentru sanatatea publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic de droguri si necesitatea de repetabilitate ca notiune a traficului pentru ca fapta sa constiuie infractiune CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ati intalnit in jurisprudenta cerinta ca pentru a fi vorba de infractiunea de trafic de droguri sa fie necesar sa existe o repetabilitate a actelor materiale ... (vezi toată discuția)
Tabel substante interzise Florin92 Florin92 Buna ziua, sunt nou aici le forum la dvs, as dori sa aflu si eu cu exactitate unde pot gasi pe internet un tabel cu absolut toate substantele interzise in ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa detinere droguri de risc Sorinsers Sorinsers Buna, la data de 13 dec 2017 am fost perchezitionat in casa si masina la ora 8 dim de catre 2 mascati S.A.S. Si 3 comisari diicot,in masina avea 3-4 grame si ... (vezi toată discuția)