avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Practic: cum se suspenda cim pe durata cercetarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Practic: cum se suspenda cim pe durata cercetarii disciplinare?

Buna dimineata,
Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu pasii concreti pentru suspendarea unui contract pe durata cercetarii disciplinare
As vrea sa stiu:
1. cine dispune suspendarea (conducerea angajatorului sau comisia) si prin ce (decizie?)
2. cam ce continut sa aiba decizia?
3. cum apare ea in cartea de munca?
4. cum se inregistreaza la ITM?

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:49, 12 Februarie 2009
1. suspendarea (art.264 al.1-codul muncii) din functie consta in interdictia temporara de a exercita functia/meseria, ceea ce antreneaza corelativ, neplata salariului.
pe perioada suspendarii din functia de baza salariatul poate ocupa un alt post care sa nu fie incompatibil cu fapta savarsita
legea nu prevede perioada suspendarii , insa din practica aceasta a fost apreciata la 10 zile, intrucat depasirea acestei perioade ar echivala cu o sanctiune disciplinara.
decizia de a suspenda salariatul se emite de angajator.
2. Model decizie:

D E C I Z I A N R. _____
DIN____________

Directorul General al Societ]ii Comerciale _______________numit prin --------------------------------;
~n temeiul art. art.49, art. 52 alin.1 lit. (a) din Codul Muncii , art.39 si urmat. din Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate pe anul 2007/2008, a Regulamentului de Ordine Interioara [i a Legii nr.31/1990 privind societ]ile comerciale;

D E C I D E :

Art.1. – ~ncep^nd cu data de --------------, `n conformitate cu prevederile art. 52 alin.1 lit. (a) din Codul Muncii, se suspenda contractul individual de munc nr.--------------al-----------angajat in functia de--------- pe durata desfasurarii cercetarii prealabile a salariatei.
Art.2 - Pe durata desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, atributiile aferente functiei de ----------vor fi preluate de---------------------
Art.3. – Dna----------------isi va desfasura activitatea la -------------- , in functia de -------------- pe durata desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile.
Art.4 - Cu drept de contesta]ie `n termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunalul Ia[i.
Art.5. - Compartimentul resurse umane [i salarizare vor duce la `ndeplinire prezenta decizie.

DIRECTOR GENERAL, COMPARTIMENT JURIDIC,

3. in cartea de munca se mentioneaza exact: se suspenda cim conf art....in baza deciziei nr.....
4. ca orice alta decizie

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara - urgent sandr_ela sandr_ela am un ssalariat care a savarsit o abatere disciplinara si i-am trimis convocare ptr data de 29.07.2009. Problema e ca seful meu nu mai vrea sa il primeasca la ... (vezi toată discuția)
Suspendare c.i.m Beauty Beauty Buna seara As dori sa stiu care e durata maxima a suspendarii cim dat fiind faptul ca s-a comunicat ca se suspenda pana la solutionarea litigiului(mentionez ... (vezi toată discuția)
Suspendare din functie? begonia begonia Buna dimineta! Este posibila suspendarea din [u]functie[/u] (de conducere) pe perioada cercetarii disciplinare? In ce conditii? O zi buna! (vezi toată discuția)