avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale oportunitate de afacere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

oportunitate de afacere

Bună dimineața/ziua/seara, stimați utilizatori ai Avocatnet.ro.
Sunt un șomer indemnizat (încă), și întrebarea la care vă rog să-mi răspundeți este următoarea:

Pot să mă autorizez ca P.F.A. sau I.I., pentru a comercializa țigarete?
Sau e obligatorie existența unui SRL?

Dacă da, ce condiții trebuie să îndeplinesc?

Sper că am fost cât mai clar și la subiect, atât în privința formei, cât și a conținutului întrebării. Și mai sper să-mi răspundeți.
Mulțumesc anticipat.

Cu respect,
Dumitru Daniel, Piatra Neamț.
Ultima modificare: Luni, 28 Ianuarie 2013
ContSters279511, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters279511 , utilizator 23:51, 28 Ianuarie 2013
Autorizatia pentru comercializarea marfurilor purtatoare de accize (tigarile, bauturile alcoolice si cafeaua) se solicita de la Administratia financiara. Documentele ce trebuie depuse in vederea obtinerii acestei autorizatii sunt :

- cererea tip, care se obtine de la Administratia financiara;
- certificatul de inregistrare fiscala (CUI);
- statutul sau actul constitutiv (care sa aiba prevazute in obiectul de activitate productia, importul si/sau comercializarea de produse supuse autoriz?rii);
- cazierele judiciare ale administratorilor si/sau directorilor executivi (insotite de declaratiile acestora ca nu sunt functionari publici si ca nu ocupa o alta functie incompatibila cu functia de gestionar sau de administrator);
- certificatul de atestare fiscala eliberat de organul fiscal teritorial (din care sa rezulte ca firma nu inregistreaza obligatii restante fata de buget);
- declaratia solicitantului privind sediul social, filialele, sucursalele, punctele de lucru, spatiile de depozitare si orice alte locuri unde isi desfasoara activitatea, precum si adresele acestora.
Mulțumesc pentru promptitudinea răspunsului, DAR întrebarea se referea strict la
faptul legalității comercializării de produse - amintite de Dvs -, sub forma Persoanei Fizice
Autorizate sau a Întreprinderii Individuale.

Dacă legea permite acest lucru, de restul mă ocup eu.
Ideea e că îmi doresc să acționez în limitele legii, plătind taxele și/sau impozitele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accize la cafea blade777razor blade777razor ma intereseaza si pe mn in legatura cu plata accizelor la cafea:sint o firma intreprindere individuala si aduk cafea prajita vidata+granulata(ness) din ue.cum ... (vezi toată discuția)
Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere nicolaehaj nicolaehaj Buna , Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete . Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun ... (vezi toată discuția)
Accizarea tutunului produs in tara in cazul in care se doreste comercializarea sub forma de tutun vrac, ambalat la diferite gramaje. Conrad Conrad Nu reusesc sub nici o forma sa obtin informatii exacte in legatura cu accizarea tutunului. Situatia este urmatoarea: Producatorul X are o productie de x ... (vezi toată discuția)