avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Prestare serviciu fabricare tigarete la cerere

Buna ,
Am o intrebare legata de fabricarea de tigarete .
Mentionez ca detin un magazin autorizat legal specializat in vanzarea de tuburi ,aparate si tutun pentru rolarea sau injectarea tigaretelor manual acasa.
Pentru multi clienti ai societati nostre si prieteni ai acestora fabricarea tigaretelor acasa prezinta un oarecare disconfort si ar prefera sa ne plateasca noua o taxa si sa le injectam sau rolam noi tigarile in magazin .
In acest context ne-am gandit sa formam un departament in interiorul magazinului in care sa prestam un serviciu pentru clienti si in schimbul unei sume per tigareta sa executam noi cea ce ei ar fi facut acasa.
Deci ei sa cumpere tutunul legal accizat in Romania din cadrul magazinului nostru si sa il depuna in vederea prestari serviciului de injectare sau rolare .
TUTUNUL COMERCIALIZAT DE NOI ESTE TIMBRAT IN ROMANIA,DECI ACCIZA PERCEPUTA LEGAL IN ROMANIA .
Ce autorizatii avem nevoie pentru a pune in practica acest proect ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
nicolaehaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:21, 24 Noiembrie 2015
Asta inseamna ca doriti sa deveniti fabricant de tigarete, deci trebuie sa obtineti autorizarea ca antrepozit fiscal.

Autoritatea competentă va notifica în scris autorizarea ca antrepozit fiscal, în termen de 60 de zile de la data depunerii documentaţiei complete de autorizare.

Autorizaţia va conţine următoarele:

- codul de accize atribuit antrepozitului fiscal;

- elementele de identificare ale antrepozitarului autorizat, inclusiv codul de accize atribuit acestuia;

- adresa antrepozitului fiscal ;

- tipul produselor accizabile primite/expediate din antrepozitul fiscal şi natura activităţii;

- nivelul garanţiei;

- perioada de valabilitate a autorizaţiei. Perioada de valabilitate este de 3 ani în cazul contribuabililor mari şi mijlocii stabiliţi conform reglementărilor în vigoare şi de un an în celelalte cazuri;

- orice alte informaţii relevante pentru autorizare.

Procedura de autorizare a antrepozitelor fiscale nu intră sub incidenţa prevederilor legale privind procedura aprobării tacite.

A mai incercat cineva acelasi lucru ca si dumneata si era sa-l ia Antifrauda si procuratura.
tigarile fabricate manual din tutun ambalat si accizat in romania mai sunt accizate inca o data la fabricare ?
Am inteles ca prin operatiunea de fabricare pe care am vrea sa o prestam se produce o transformare a unui produs accizabil si aceasta se poate doar in antrepozit fiscal insa produsul care iasa nu cred ca ar mai trebui accizat fiind doar o prestare de serviciiu si nu o fabricare de tigari cum se inintampla in cazul fabricilor mari
Si totusi e o situatie ambigua deoarece e doar o prestare de seviciu nu o activitate de fabricatie in adevaratul sens al cuvantului
nicolaehaj a scris:

Si totusi e o situatie ambigua deoarece e doar o prestare de seviciu nu o activitate de fabricatie in adevaratul sens al cuvantului

In urma prestarii acestui serviciu are loc fabricarea tigaretelor.

Alte discuții în legătură

Locul de import art.206ind.30 cod fiscal sabinna sabinna Un expeditor inregistat cumpara un produs ( importa) de la un antrepozitar vamal. conform Cod fiscal \"locul de import\" este locul unde se afla produsul in ... (vezi toată discuția)
Solicitam ajutor specializat: produse scutite de accize din antrepozitul fiscal nelu@aromatics nelu@aromatics Buna ziua, Solicitam ajutor specializat in urmatoarea situatie: Suntem producator autorizat de arome alimentare, cu concentratie alcool atat sub 1.2 % ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru vanzare de tigari!!!! vasilemihaela23 vasilemihaela23 Am trecut la fiecare punct de lucru ca activitate secundara codul CAEN 4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse ... (vezi toată discuția)