avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale autorizatie pentru vanzare de tigari!!!!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

autorizatie pentru vanzare de tigari!!!!

Am trecut la fiecare punct de lucru ca activitate secundara codul CAEN 4711 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun, si vreau sa stiu daca imi trebuie vre-o autorizatie pentru vanzarea de tigari.
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 10:49, 30 Octombrie 2009
Nu va trebuie nicio alta autorizatie suplimentara, ele sunt intradevar produse accizabile dar se impoziteaza la sursa.
Imi puteti da va rog o lege in care scrie ca pentru vanzarea de tigari nu mai este necesara nici o autorizatie?
In cazul dumneavoastra autorizarea obiectului de activitate s-a facut la Reg. Com. prin eliberarea unui certificat constatator care are la baza o declaratie pe proprie raspundere prin care dumneavoastra ati declarat ca indepliniti conditiile prevazute de lege privind desfasurarea acestei activitati. Lega care regelmenteaza aceasta procedura este Legea nr. 359/2004, vezi art. 15 si urmatoarele.
A doua latura este de natura fiscala( fiind un produs accizabil) dar dupa cum v-am spus nu este cazul dumneavoastra, ea se refera la modu in care se produce si se vinde cu ridicata aceste produse ( vezi antrepozitele fiscale), aici va treui sa studiati Codul Fical, Codul de Procedura Fiscala si Normele de aplicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Explicatii cod caen csabex csabex buna seara, am si eu o intrebare. Am primit certificatul de inregistrare pentru intreprindere individuala, activitatea principala fiind conform codului caen ... (vezi toată discuția)
Magazin vanzare bomboane, dulciuri, ciocolata steluta79 steluta79 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ce cod caen s-ar incadra comercializarea bomboanelor, dulciurilor, caramelelor si a ciocolatei + cea, cafea + ... (vezi toată discuția)
Autorizatii societati comerciale DanelS DanelS Sunt in curs de infiintare al unui S.R.L. cu obiect de activitate principal cod CAEN 4711 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare ... (vezi toată discuția)