avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Cred ca azi vom merge la notar dar mama vitrega vrea sa semnam eu si sora mea ca nu o dam afara din casa.Ce sa facem in aceasta situatie?
Dupa decesul dumneaei vrea sa ii revina partea ficei sale din alta casatorie.Noi putem sa punem vreo conditie?
Care ar putea fii aceasta?

Cel mai recent răspuns: Roland Mindrila , Avocat 08:19, 29 Ianuarie 2013
Sotul supravietuitor are dreptul de abitatie, daca nu renunta la acesta.

Cota sotului supravietuitor este de 1/4 din masa succesorala , cand vine in concurs cu fiii defunctului.

Daca nu dispune altfel masa ei succesorala ramasa in urma decesului acesteia va fi dezbatuta de succesorii .

Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosenirea -problema saraciei ADRIANA STEFANIA ADRIANA STEFANIA O sa incep prin a spune ca in urma cu 6 saptamani fratele soacrei mele a murit din cauza unui infart la varsta de 55 de ani .Casatorit in urma cu 5 ani de zile ... (vezi toată discuția)
Succesiune Bunea Ana Vanda Bunea Ana Vanda Avem un apartament mostenit de la tata, sintem 3 surori si mama vitrega care venim lca succesiune.Stim ca mama vitrega mosteneste 1/2 + 1/4, iar noi restul. ... (vezi toată discuția)
Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)