avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Acordare subventii
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Acordare subventii

Buna ziua.Sunt administratorul unei firme ce lucreaza teren agricol in arenda luat de la persoane fizice cu care am incheiat contracte de arenda,inregistrate la primaria pe raza careia se afla terenul.pentru obtinerea de subventii de la APIA,am nevoie de o adeverinta eliberata de primarie cu terenul ce-l am in arenda,si de tabele cu persoanele cu care am incheiet contracte,dar Primaria refuza sa-mi vizeze tabelele pe motivul ca impozitul pe terenul arendat nu este platit.Este corect ca Primaria sa nu-mi vizeze acele tabele,si eu sa nu pot beneficia de subventie,din moment ce Lg.571 prevede ca obligatia achitarii impozitului pe teren este a proprietarului de teren asa cum este stipulat si in contractul de arenda?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 23:00, 7 Februarie 2013
Cred ca Primaria isi apara interesul, cel de a incasa impozite,iar dvs nu va ramane decat sa convingeti proprietarii sa isi plateasca impozitul, care nu cred ca este peste posibilitati.
O alta conventie ar fi sa platiti dvs impozitul si sa-l retineti din alocatia acordata proprietarilor.
Impozitul pe teren,neachitat de proprietari este destul de mare,pentru ca el este neachitat de mai multi ani,iar daca as incerca sa-l retin din produsele anului in curs,la marea majoritate nu mi ar ajunge produsele.Revin la intrebare,este legal sa nu mi semneze acele tabele?
Refuzul este justificat de o prevedere legala in vigoare?
Normal nu ar fi, dar sincer voi reveni cu detalii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

am comis o fapta penala-infracţiuni împotriva intereselor financiare ale uniunii europene sturionul50 sturionul50 Va rog frumos spuneti daca am comis fapta am dat prejudiciul inapoi la apia. d.n.a zice ca fapta este fapta si ca indiferent ca sau dat banii inapoi-fapta ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat pt subventia apia aferenta unui teren agricol aleksutzu aleksutzu As dori un sfat legat de urmatoarea problema: Bunicul sotiei mele, cand a decedat, a lasat celor 4 copii ai sai, printre altele, si suprafata de 3 ha teren ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare adeverința de rol Willy1954 Willy1954 Poate primarul unei localități sa interzică aparent funcționarului primăriei eliberarea unei afeverinte de rol pentru APIA,invocând faptul ca nu a fost ... (vezi toată discuția)