avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor de inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor de inmormantare

Se acorda vre-un ajutor de inmormantare unei persoane care nu era inca la pensie, dar care nu stim daca era sau nu asiurat in momentul decesului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 29 Ianuarie 2013
1. Daca era salariat (asigurat) angajatorul va plati ajutorul de deces pe care il va recupera apoi de la Casa de Pensii.

2. Daca nu era asigurat atunci numai Primaria poate acorda un asemenea ajutor.
Ajutorul de înmormântare il poate acorda si angajatorul in baza ccm-ului aplicabil si/sau al reg.intern.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

În luna octombrie 2024 sotul meu a decedat. angajatorul meu ... CARMEN MIHAELA ANDRONACHE CARMEN MIHAELA ANDRONACHE În luna octombrie 2024 sotul meu a decedat. Angajatorul meu nu mi-a acordat ajutor de deces pe motiv că nu este prevazut in CCM. Precizez că sunt angajat ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de inmormantare tucalouisa tucalouisa Ne confruntam cu o problema,decedata a lucrat 10 ani la un cabinet medical fiind asistenta .Acum medicul la care a lucrat nu stie cine este obligat sa dea ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces dia911 dia911 Poate primi ajutor de deces sora decedatului care este pensionara iar decedatul era salariat? Cine plateste ajutorul casa de pensii sau angajatorul? (vezi toată discuția)