avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret diferit intre antecontract si contract vanz-cump
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret diferit intre antecontract si contract vanz-cump

Buna ziua,

am facut acum cateva luni un antecontract pentru cumpararea unui imobil, cu suma X.
Intre timp, pretul a fost renegociat si urmeaza ca in contractul de vanz-cump. sa fie trecut: pretul vanzarii, convenit prin renegociere, este in suma de...

E ok o astfel de cumparare?
Pot avea ulterior probleme de la dezvoltator ca in antecontract a fost un pret mai mare, iar la semnare alt pret si sa-mi ceara vreodata diferenta de plata?

Va multumesc,
o zi buna!
Cel mai recent răspuns: antonia77 , utilizator 09:15, 30 Ianuarie 2013
in general, clauzele din contracte, antecontracte, orice acte, pot fi modificate prin acordul partilor prin acte aditionale.

in primul rand asigurati-va ca in antecontract este mentionat un astfel de lucru, iar in al doilea rand, sa se faca mentiune neaparat, chiar printr-un act separat, ca firma respectiva, cere o alta suma de bani fata de antecontract. cu mentiune expresa referitoare la pretul din antecontract si cel pe care-l cere ulterior.



Multumesc.... nu reusesc sa obtin un act separat.
Astept si alte opinii.

Multumesc.
o seara placuta!
nu-i musai act separat. chiar in contractul de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme antecontract de vanzare-cumparare Simlariss Simlariss Buna ziua,am contractat anul trecut o garsoniera (in stadiu de proiect) cu o suprafata de 42.35 mp construiti si mai nou am vazut o noua schita in care erau ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare- modificare suma convenita bogdan1709 bogdan1709 In urma cu 10 luni am semnat un precontract de vanzre cumparare cu un dezvoltator cand blocul de locuinte era la stadiul de fundatiei, convenind un pret. La ... (vezi toată discuția)
Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)